Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Η ATTICA GROUP 1η ελληνική εταιρεία επιβατηγού ναυτιλίας που συμμορφώνεται με τον ευρωπαικό κανονισμό MRV

Σχέδια Παρακολούθησης όλου του στόλου της Attica Group πλήρως ελεγμένα από τη Verifavia Shipping.

Η Attica Group, ο μεγαλύτερος Όμιλος επιβατηγού ναυτιλίας στην Ελλάδα και εκ των σημαντικότερων στην Ευρώπη, ανακοινώνει την πιστοποίηση των Σχεδίων Παρακολούθησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα («Σχέδια Παρακολούθησης») όλων των πλοίων του
Ομίλου. Η πιστοποίηση επιβεβαιώνει στην Attica Group την ορθή και συστηματική παρακολούθηση, καταγραφή και κοινοποίηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού1 EU MRV 757/2015.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό η κάθε ναυτιλιακή εταιρεία υποχρεούται, έως την 31η Αυγούστου 2017, να υποβάλλει σε ειδικά εξουσιοδοτημένους προς τούτο φορείς, Σχέδιο Παρακολούθησης για κάθε ένα από τα πλοία της άνω των 5.000GT. Κατόπιν υποβολής του, το Σχέδιο Παρακολούθησης πρέπει να αξιολογηθεί από ανεξάρτητο φορέα μέχρι τη 31η Δεκεμβρίου 2017. Το Σχέδιο Παρακολούθησης απαιτείται να περιγράφει ξεκάθαρα τις διαδικασίες, τα συστήματα και τις ευθύνες που έχουν θεσπισθεί ώστε να παρακολουθούνται, να καταμετρούνται και να κοινοποιούνται οι εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα («CO2»).

Η Attica Group πιστή στις αξίες και δεσμεύσεις της για την καταβολή της μέγιστης δυνατής προσπάθειας για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, την προστασία του περιβάλλοντος και την βιώσιμη λειτουργία και ανάπτυξη, πρωτοπορεί και πάλι: ήδη σήμερα όχι
μόνο έχει ολοκληρώσει και υποβάλλει προς έγκριση τα Σχέδια Παρακολούθησης όλων των πλοίων της πολύ νωρίτερα από την προθεσμία που θέτει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός, αλλά έχει επιτύχει την πιστοποίησή τους από τον προς τούτο αναγνωρισμένο και εξουσιοδοτημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση φορέα πιστοποίησης Verifavia Shipping, την ηγέτιδα εταιρεία πιστοποίησης ρύπων στον τομέα των μεταφορών διεθνώς (αεροπλοΐα και ναυτιλία). Η Verifavia είναι επίσης ο πρώτος παγκοσμίως διαπιστευμένος φορέας πιστοποίησης ο οποίος έχει λάβει διπλή διαπίστευση σύμφωνα με το ISO 14065 και τον κανονισμό 757/2015.

1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/757 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 29ης Απριλίου 2015 για την παρακολούθηση, την υποβολή εκθέσεων και επαλήθευση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από θαλάσσιες μεταφορές και για την τροποποίηση της οδηγίας 2009/16/ΕΚ

Ο κ. Σπυρίδων Πασχάλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Group δήλωσε: « Στην Attica Group συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε και στις πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος. Είμαστε ο πρώτος Όμιλος επιβατηγού ναυτιλίας του οποίου ο στόλος πιστοποιείται για τα EU MRV Σχέδια Παρακολούθησης (Monitoring Plans) από την Verifavia Shipping και μάλιστα νωρίτερα από τις προβλεπόμενες προθεσμίες. Δεσμευόμαστε να εργαζόμαστε διαρκώς προς την βελτίωση των διαδικασιών και να προσπαθούμε για τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αντικτύπου και την έγκαιρη υιοθέτηση κάθε πρωτοβουλίας προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Νικόλας Θεοδώρου, Διευθύνων Σύμβουλος της Verifavia Shipping (Hellas), είπε: «Είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε με την Attica Group για την αξιολόγηση των Σχεδίων Παρακολούθησης (Monitoring Plans) των πλοίων της, σύμφωνα με τον κανονισμό EU MRV. Η Attica Group εφάρμοζε ήδη υποδειγματικές διαδικασίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν προηγμένες και λεπτομερείς πρακτικές διαχείρισης στόλου και καταγραφής δεδομένων και ήταν χαρά μας να συνεργασθούμε με την εταιρεία προκειμένου να διασφαλίσουμε έναν ομαλό και αποτελεσματικό έλεγχο όσον αφορά την πιστοποίηση EU MRV.»

Λίγα λόγια για την ATTICA HOLDINGS S.A.:
Η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Attica Group), κατέχει ηγετική θέση στην παροχή υπηρεσιών θαλασσίων μεταφορών για επιβάτες και φορτηγά στην Ανατολική Μεσόγειο. O στόλος του Ομίλου Attica αριθμεί 15 υπερσύγχρονα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία με
πρωτοποριακό ναυπηγικό σχεδιασμό, που προσφέρουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών μεταφοράς σε επιβάτες, ΙΧ και φορτηγά οχήματα. Εξυπηρετώντας περισσότερους από 40 προορισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (στις γραμμές Ελλάδας – Ιταλίας και Ισπανίας – Μαρόκου), οι εταιρίες SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES και AFRICA MOROCCO LINKS (AML), έχουν καθιερωθεί στον κλάδο των θαλάσσιων μεταφορών στην Ευρώπη και είναι συνυφασμένες με το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης. Η Attica Group είναι μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group, του μεγαλύτερου ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Attica Group, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.atticagroup.com καθώς και τις ιστοσελίδες www.superfast.com, www.bluestarferries.com και www.aml.ma.

Λίγα λόγια για την Verifavia Shipping:
Η VerifaviaShipping και η VerifaviaShipping Hellas, η οποία εξυπηρετεί την ελληνική και κυπριακή αγορά, επιδιώκουν να είναι η πρώτη επιλογή της ναυτιλίας διεθνώς για την παροχή αποτελεσματικών, ανταγωνιστικών και ευέλικτων υπηρεσιών και πληροφοριών σε θέματα πιστοποίησης εκπομπών ρύπων. Συνδυάζοντας την καινοτόμα προσέγγιση και τις απλοποιημένες διαδικασίες με την τεχνική εξειδίκευση
και γνώση του προσωπικού της, η Verifavia Shipping παρέχει εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες που διασφαλίζουν ότι οι πελάτες της θα έχουν μια ομαλή πορεία προς την πιστοποίηση.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Verifavia Shipping, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.verifavia-shipping.com. Για επίκαιρες πληροφορίες και νέα που αφορούν τον Κανονισμό MRV, ακολουθήστε https://www.linkedin.com/company/verifavia-shipping.

Καλλιθέα, 18 Αυγούστου, 2017

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

40,993ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα