Η AUSTAL PHILIPPINES παρέδωσε χθες Πέμπτη 23/3, το HIGH-SPEED CATAMARAN EXPRESS 5, μήκους 115 μέτρων, στην δανική  MOLSLINJEN, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των θαλάσσιων δοκιμών, στο Balamban του Cebu.

Το ταχύπλοο καταμαράν «AUTO EXPRESS 115» είναι το μεγαλύτερο πλοίο (σε όγκο) που κατασκευάστηκε από οποιοδήποτε ναυπηγείο της AUSTAL, στην 35χρονη ιστορία της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών στη θάλασσα, το σκάφος πέτυχε τελική ταχύτητα 40 κόμβων και βελτίωσε τα ποιοτικά πρότυπα της κλάσης για θόρυβο και κραδασμούς στα καταστρώματα επιβατών, με μια ήσυχη και ομαλή οδήγηση.

Το EXPRESS 5 έχει χωρητικότητα 1.610 επιβατών, χώρο για 450 αυτοκίνητα (ή 617 μέτρα λωρίδας για φορτηγά συν 257 αυτοκίνητα) σε 2 καταστρώματα οχημάτων και υπηρεσιακή ταχύτητα 37 κόμβων. Τροφοδοτείται από μια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής μέσης ταχύτητας με δυνατότητα LNG που προσφέρει μια ισχυρή αλλά οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον λύση. Στο ξενοδοχειακό, οι επιβάτες θα απολαύσουν δερμάτινα ανακλινόμενα καθίσματα με θύρες USB, Wi-Fi, πλήρες μπιστρό και μπαρ(ες), χώρο παιχνιδιού για παιδιά και πολλαπλές οπτικοακουστικές οθόνες.

Auto Express 115 Molslinjen Express 5 Datasheet - March 2023