Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Η CELESTYAL CRUISES εγκαταλείπει το Λαύριο και «μετακομίζει»στον Πειραιά

Η πρόσφατη κρίση στις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας σε συνδυασμό με την ένταση που διατηρείται στη γειτονική χώρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τις εταιρείες κρουαζιέρας να προσελκύσουν τους Αμερικανούς, που αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αγορές στον κλάδο, και να τους πείσουν να επιλέξουν τον επόμενο χρόνο για τις διακοπές τους ελληνικά νησιά σε συνδυασμό με τουρκικά παράλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον για τις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου για το 2018 παρουσιάζει διαρκώς τάσεις μείωσης. Στελέχη του κλάδου της κρουαζιέρας σημειώνουν πως δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι ριζικά πριν από το 2020, με αποτέλεσμα εταιρείες κρουαζιέρας να επιλέγουν προορισμούς που θεωρούν ότι είναι πιο ελκυστικοί για τους τουρίστες για τα επόμενα χρόνια, ενώ κάποιες κοιτάζουν πλέον προς άλλες περιοχές, όπως τα Αραβικά Εμιράτα και η Νοτιοανατολική Ασία.

Εν τω μεταξύ «ναυάγησε» το σχέδιο της Celestyal Cruises για επενδύσεις στο λιμάνι του Λαυρίου, στο οποίο από το 2018 δεν θα δέσει ξανά πλοίο της εταιρείας. Το «Celestyal Crystal» θα «μετακομίσει» στο λιμάνι του Πειραιά μαζί με το «Celestyal Olympia». Η εταιρεία χρησιμοποιεί το Λαύριο ως λιμάνι αφίξεων και αναχωρήσεων πλοίων της από το 2007. Επίσης πριν από δύο χρόνια η διοίκηση της εταιρείας είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της προς το TAIΠEΔ για την ανάληψη της εκμετάλλευσης του λιμανιού κρουαζιέρας στο Λαύριο.

Στα συρτάρια  
Τον Ιούνιο του 2015 κατά τη διάρκεια παρουσίασης των σχεδίων της Celestyal Cruises ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κυριάκος Αναστασιάδης είχε αναφερθεί εκτενώς στο θέμα της ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών.

Οπως είχε προτείνει, μια εταιρεία θα μπορούσε να «ενοικιάσει» μια προβλήτα και να την αναδιαμορφώσει κατάλληλα για την «υποδοχή» κρουαζιεροπλοίων παραμένοντας παράλληλα το λιμάνι υπό τη διαχείριση του Δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αναστασιάδης είχε επαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση να επενδύσει η εταιρεία στο Λαύριο.

Εκτοτε η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στο Λαύριο για την εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων έμεινε στα λόγια και στα συρτάρια υπουργικών γραφείων παρά τις προθέσεις και πιέσεις της εταιρείας. Ετσι η Celestyal Cruises πήρε τη «δύσκολη», όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση να αποχωρήσει από το Λαύριο.

tovima.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,403ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα