Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Η CELESTYAL CRUISES υποστηρίζει την κορυφαία έκθεση «ΠΛΕΥΣΙΣ»- Η έκθεση «Πλεύσις» είναι αφιερωμένη στη Ναυπηγική και τη Ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την αρχαιότητα ως τους νεότερους χρόνους

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης, από τις 4 έως και τις 8 Ιουνίου 2018, στο Metropolitan Expo, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Οργάνωσης Εκθέσεων POSIDONIA EXHIBITIONS S.A.  και της Εταιρείας Συμβούλων Μουσείων PAN Art Connections Inc.

Οι επισκέπτες των Ποσειδωνίων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την πλούσια έκθεση, κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο και γνωρίζοντας του δυνατούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με τη θάλασσα. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον κεντρικό διάδρομο του εκθεσιακού κέντρου, θα παρουσιάζεται η ιστορία της ναυσιπλοΐας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, μέσω 12 επιλεγμένων χειροποίητων μοντέλων πλοίων, που προέρχονται από μια περιοδεύουσα έκθεση συνολικά 35 ανάλογων εκθεμάτων. Το σύνολο της συλλογής ανέρχεται σε περισσότερα από 150 ξύλινα μοντέλα ελληνικών πλοίων, κατασκευασμένα από τον Μηχανολόγο-Μηχανικό M.Sc., Μικροναυπηγό, κ. Δημήτρη Μάρα έπειτα από μακρόχρονη έρευνα, τα οποία αναπαριστούν βασικά μοντέλα πλοίων από την προϊστορική αρχαιότητα, έως τις αρχές του 20ού αιώνα.

CelestyalΗ Celestyal Cruises στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που εστιάζει σε δράσεις εκπαίδευσης και πολιτισμού, υποστηρίζει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική ναυτική παράδοση. Η κα. Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal Cruises, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς να συμμετέχουμε στα Ποσειδώνια φέτος, μέσω μιας πραγματικά πολύτιμης έκθεσης, η οποία προβάλλει την ιστορική υπεροχή της Ελλάδας στη ναυτιλία, από τα χρόνια της αρχαιότητας μέχρι και σήμερα. Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε εμπράκτως δράσεις, που συμβάλλουν στην πολιτισμική ανάδειξη της χώρας μας.»

Ο κ. Νικόλας Κοντοπρίας, Συνιδρυτής της PAN Art Connections Inc., σχολίασε: «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή η συμμετοχή μας στη σημαντικότερη ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018» η οποία, με το κύρος και την ποιότητα των εκθετών και των επισκεπτών της, επί σειρά ετών προβάλλει τις προοπτικές και τις εξελίξεις της παγκόσμιας ναυτικής βιομηχανίας, μιας βιομηχανίας η οποία αποτελεί πάντα το κέντρο των οικονομικών εξελίξεων. Η ελληνική θάλασσα με νησιά διάσπαρτα στα πελάγη του Αιγαίου και του Ιονίου έχει διαμορφώσει εδώ και αιώνες τον ναυτικό χαρακτήρα των Ελλήνων. Στην έκθεση «ΠΛΕΥΣΙΣ» που φιλοξενείται εδώ, παρουσιάζεται ολοζώντανη η ναυπηγική και η ναυσιπλοΐα των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως τα μέσα του 20ού αιώνα μέσω από 12 ομοιώματα πλοίων. Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη στήριξη και την εμπιστοσύνη της εταιρείας Celestyal Cruises η οποία στέκεται για μια ακόμη φορά αρωγός στον πολιτισμό».

money-tourism.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,661ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα