Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Η COSTA CROCIERE αναστέλλει όλες τις κρουαζιέρες από ιταλικά λιμάνια στη Μεσόγειο

Η ιταλική εταιρεία Costa Crociere ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις κρουαζιέρες που ήταν προγραμματισμένες για τη Μεσόγειο μέχρι τις 3 Απριλίου 2020, λόγω της επιδημίας του COVID-19, ένα μέτρο που θα επηρεάσει χιλιάδες επιβάτες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα η ιταλική κυβέρνηση, τα οποία αφορούν ολόκληρη τη χώρα.

Η Costa διευκρίνισε ότι τις τελευταίες ημέρες είχε ήδη ακυρώσει ή αναβάλει όλα τα ταξίδια Ιταλών επιβατών εκτός της Ιταλίας και σε κρουαζιέρες εκτός της Μεσογείου, ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι και να εφαρμοστούν τα κυβερνητικά μέτρα. Η εταιρεία σημειώνει ότι τα πλοία της θα “πιάσουν” σε ιταλικά λιμάνια ”μόνο για να μπορέσουν οι επιβάτες να αποβιβαστούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους, χωρίς να γίνουν εκδρομές, ούτε νέες επιβιβάσεις”.

”Ως ιταλική εταιρεία και μοναδική στον τομέα της κρουαζιέρας που φέρει την ιταλική σημαία, δεσμευόμαστε να τηρήσουμε τις ρυθμίσεις, να στηρίξουμε τις ιταλικές αρχές και την κοινότητα σε αυτήν την έκτακτη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης”σημείωσε ο Neil Palomba, ο πρόεδρος της Costa.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:
”Μετά τα νέα μέτρα που θέσπισε χθες το βράδυ (σ.σ. 9 Μαρτίου) η ιταλική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια έκτακτης ανάγκης να διασφαλίσει την υγεία στην εθνική επικράτεια, η Costa Crociere επανεξέτασε τα δρομολόγια των πλοίων της στα λιμάνια της Ιταλίας έως τις 3 Απριλίου.

Ως ιταλική εταιρεία και ο μόνος φορέας κρουαζιέρας που φέρει ιταλική σημαία, δεσμευόμαστε να εγγυηθούμε τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και την υποστήριξη προς τις ιταλικές αρχές και την κοινότητα σε αυτήμ την ιδιαίτερη προσπάθεια αντιμετώπισης της τρέχουσας κατάστασης έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε ο Neil Palomba, πρόεδρος της Costa Crociere.

Οι κρουαζιέρες που βρίσκονται σε εξέλιξη θα “πιάνουν” ιταλικά λιμάνια μόνο για να επιτρέψουν στους επισκέπτες να αποβιβαστούν και να επιστρέψουν στο σπίτι τους, χωρίς εκδρομές ή καινούργιες επιβιβάσεις.

Η εταιρεία ενημερώνει αμέσως όλους τους επιβάτες τους οποίους αφορούν αυτές οι αλλαγές, προσφέροντάς τους μελλοντική πίστωση κρουαζιέρας, ώστε να μπορούν αργότερα να την απολαύσουν. Τις τελευταίες ημέρες η Costa Crociere ακύρωσε ήδη όλους τους εξερχόμενους Ιταλούς επιβάτες της που αναχώρησαν από κρουαζιέρες εκτός Μεσογείου, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τους κινδύνους, να διατηρήσει το περιβάλλον και να επιβάλει τα συγκεκριμένα μέτρα που ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση.

Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των επιβατών και των μελών του πληρώματος είναι η ύψιστη προτεραιότητα για την Costa Crociere. Στα πλοία Costa, το επίπεδο απολύμανσης αυξήθηκε για να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή υγιεινή και ασφάλεια για τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος. Η εταιρεία έχει υιοθετήσει αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους κατά την επιβίβαση από την αρχή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω COVID-19”.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,666ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα