Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Η CRYSTAL CRUISES απαιτεί εμβολιασμό των επιβατών πριν επιβιβαστούν στα πλοία της

Η εταιρεία Crystal Cruises ανακοίνωσε ότι θα ζητά από τους επιβάτες να είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι του CoVID-19 πριν επιβιβαστούν στα πλοία της. Ακόμη, οι επιβάτες  θα πρέπει να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την αναχώρησή τους.

Πρόκειται για τη δεύτερη εταιρεία κρουαζιέρας που απαγορεύει τους μη εμβολιασμένους επισκέπτες στα πλοία της. Τον περασμένο μήνα, η βρετανική Saga Cruises αποτέλεσε αντικείμενο αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς έγινε η πρώτη εταιρεία ταξιδιών και κρουαζιέρας του Ηνωμένου Βασιλείου που επέμεινε ότι όλοι οι πελάτες της πρέπει να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου πριν από την έναρξη των πακέτων διακοπών που διαθέτει, την 1η Μαΐου.

Οι επιβάτες της Crystal Cruises θα πρέπει επίσης να υποβάλουν αρνητικό τεστ COVID-19, ενώ θα τους γίνεται και θερμομέτρηση πριν από την επιβίβαση.

“Η εφαρμογή μιας αντι-COVID πολιτικής ήταν ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε”, δήλωσε η Crystal Cruises.

“Παίρνουμε ενθάρρυνση από την πρόοδο που έχει σημειωθεί με τα εμβόλια κατά του COVID-19 και τι σημαίνει αυτό για την ‘οικογένεια’ της Crystal, αλλα και την ταξιδιωτική βιομηχανία στο σύνολό της, καθώς ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε ξανά τον κόσμο”, δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Crystal, Jack Anderson“Γνωρίζουμε ότι η ηρεμία είναι η μεγαλύτερη πολυτέλεια και η απαίτηση εμβολίου είναι απλώς ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφαλέστερη δυνατή εμπειρία της Crystal για όλους τους επιβάτες εν πλω”.

Ο κ. Anderson προβλέπει ότι οι πελάτες θα καλωσορίσουν την κίνηση αυτήν, επικαλούμενος μια μελέτη που διαπίστωσε ότι το 80% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ταξιδέψουν, αν απαιτείται εμβόλιο.

Τα μέλη του πληρώματος που δεν είναι ακόμη επιλέξιμα για εμβολιασμό θα πραγματοποιήσουν τεστ πριν φύγουν από το σπίτι τους και ξανά πάλι, κατά την επιβίβαση.

“Θα πρέπει επίσης να μπουν σε καραντίνα για επτά ημέρες κατά την άφιξη. Να κάνουν τεστ ξανά στο τέλος αυτής της περιόδου των επτά ημερών και να είναι αρνητικοί πριν ξεκινήσουν τα καθήκοντά τους”, είπε ο Anderson.

“Όταν τα εμβόλια θα είναι ευρέως διαθέσιμα, θα είναι απαίτηση εργασιακής απασχόλησης για το πλήρωμα, η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την υπηρεσία”.

Η Crystal ανέστειλε όλες τις δραστηριότητές της μέχρι τον Μάιο του 2021 για τις ποτάμιες κρουαζιέρες, τον Ιούνιο για τις ωκεάνιες την 1η Αυγούστου για το “Crystal Esprit” και μέχρι τα τέλη Αυγούστου για το “Crystal Endeavour”.

“Αυτό θα δώσει στους περισσότερους ταξιδιώτες αρκετό χρόνο για να εμβολιαστούν πλήρως”, δήλωσε η εταιρεία.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,701ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα