Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Η CUNARD ακυρώνει όλες τις κρουαζιέρες έως την Άνοιξη του 2021

Η Cunard παρατείνει τη διακοπή των κρουαζιέρων της έως τις 25 Μαρτίου 2021 για το “Queen Elizabeth”, έως τις 18 Απριλίου για το “Queen Mary 2” και έως τις 16 Μαΐου για το “Queen Victoria”. Έχει επίσης πραγματοποιήσει αλλαγές στα δρομολόγια του 2021 προσθέτοντας νέα ευρωπαϊκά, σε αντικατάσταση ταξιδιών σε Αυστραλασία και Αλάσκα και μια νέα παγκόσμια κρουαζιέρα το 2022. Οι αλλαγές οφείλονται, κατά την εταιρεία στις οδηγίες του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών ενάντια σε όλες τις ωκεάνιες κρουαζιέρες και την πολυπλοκότητα πραγματοποίησης διεθνών ταξιδιών στη νέα πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος της Cunard, Simon Palethorpe δήλωσε: “Λυπούμαστε τόσο για όλους εκείνους τους επισκέπτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν σε οποιοδήποτε από τα ακυρωμένα ταξίδια και για την απογοήτευση που θα προκαλέσουν αυτά τα νέα. Μετά από πολύ προσεκτική εξέταση και επανεξέταση της τελευταίας οδηγίας, απλά δεν πιστεύουμε ότι θα ήταν λογικό να αρχίσουμε να ταξιδεύουμε ξανά με το τρέχον πρόγραμμά μας, οπότε έχουμε αλλάξει τα μελλοντικά μας δρομολόγια. Το ‘Queen Elizabeth’ επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και με τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με το άνοιγμα πολλών λιμένων και χωρών, δυστυχώς δεν είναι πρακτικό να συνεχιστούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια του για το 2021. Επομένως, εκτός από την παύση λειτουργίας, όλες οι κρουαζιέρες του ‘Queen Elizabeth’ που πρόκειται να αναχωρήσουν μεταξύ 26 Μαρτίου 2021 και 13 Δεκεμβρίου 2021, εντός και γύρω από την Αυστραλία, την Ιαπωνία και την Αλάσκα, θα ακυρωθούν. Αυτά τα ταξίδια θα αντικατασταθούν με ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκών διακοπών μικρότερης διάρκειας, που κυμαίνονται από 3 έως 14 νύχτες, αναχωρώντας από το Southampton”.

Οι νέες κρουαζιέρες του “Queen Elizabeth” θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαρτίου με μια σειρά ταξιδιών γύρω από την ακτή της Κορνουάλης, τη δυτική ακτή της Ιρλανδίας και τα νησιά της Σκωτίας. Θα υπάρξουν επίσης σύντομα ταξίδια στο Άμστερνταμ, τα οποία θα περιλαμβάνουν μια διανυκτέρευση στην πόλη, καθώς και ταξίδια σε προορισμούς της βόρειας και της νότιας Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας και της Ιβηρικής ακτής, με πολλά από αυτά τα δρομολόγια να περιλαμβάνουν διανυκτερεύσεις σε πόλεις.

“Το νέο πρόγραμμα του ‘Queen Elizabeth’ θα ολοκληρωθεί με μια σειρά 7 και 14μερων ταξιδιών στη Μεσόγειο, ξεκινώντας από την Βαρκελώνη. Είναι ένα συναρπαστικό νέο πρόγραμμα, το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα έχει μεγάλη απήχηση”, πρόσθεσε ο κ. Palethorpe.

Όλα τα νέα δρομολόγια με το “Queen Elizabeth” θα είναι διαθέσιμα για κράτηση από τις 29 Σεπτεμβρίου.

Και ο κ. Palethorpe κατέληξε: “Επιπλέον, αναγνωρίζοντας την τεράστια απογοήτευση αυτών που έκαναν το περικομμένο ταξίδι ‘World Voyage’ με το ‘Queen Mary 2’ φέτος και την ακύρωση του ‘World Voyage΄το 2021, χαιρόμαστε που το ‘Queen Mary 2’ θα πραγματοποιήσει το κλασικό ‘World Voyage’ το 2022. Αυτό θα αντικαταστήσει τα προγραμματισμένα του ταξίδια, που αναχωρούν από τις 3 Ιανουαρίου 2022 έως τις 3 Απριλίου 2022, συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού προς τη Νότια Αμερική”.

Το μεγάλο αυτό ταξίδι (104 ημερών) θα αναχωρήσει από το Southampton στις 10 Ιανουαρίου 2022 και θα περιλαμβάνει προορισμούς, όπως Ελλάδα, Ντουμπάι, Σρι Λάνκα, Σιγκαπούρη, Βιετνάμ, Χονγκ Κονγκ, Αυστραλία και Μπαλί, πριν επιστρέψει στο Southampton μέσω Αμπού Ντάμπι, Ομάν, Ιταλίας και Πορτογαλίας.

Για τα ακυρωμένα ταξίδια, η Cunard θα επικοινωνήσει με τους επισκέπτες και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες που επηρεάζονται και όσοι έχουν ακυρώσει το ταξίδι τους θα λάβουν αυτόματα πιστωτικό κατά 125% (ως Future Cruise Credit) ή εναλλακτικά μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετικη φόρμα στην ιστοσελιδα της εταιρείας για επιστροφή των χρημάτων τους 100%.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,707ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα