Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Η Ε.Ε.Κ.Φ.Ν. βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους φορείς εν όψει της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας

Εν όψει επανεκκίνησης της κρουαζιέρας, η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), ευρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους Φορείς που έχουν αρμοδιότητα στην προετοιμασία υποδοχής των πλοίων στους Ελληνικούς προορισμούς, ώστε να υπάρχει ομαλότητα σε όλα τα στάδια εξυπηρέτησης αυτών, καθώς και των μεταφερομένων επιβατών – τουριστών.

Στο πνεύμα αυτό, έρχεται σε επικοινωνία διαδικτυακά με τους Δημάρχους, τους Φορείς διαχείρισης των λιμένων, καθώς και με τους τοπικούς παράγοντες παραγωγικών τάξεων της έδρας των προορισμών κρΗ Ε.Ε.Κ.Φ.Ν. βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους φορείς εν όψει της επανεκκίνησης της κρουαζιέραςουαζιέρας.

Στην επικοινωνία αυτή, κυρίαρχο θέμα των συζητήσεων είναι η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που επιβάλλονται την περίοδο αυτή, προκειμένου για την προστασία μετάδοσης της πανδημίας.

Παράλληλα και με την ευκαιρία, εξετάζονται, όπου απαιτείται, και άλλου είδους μέτρα που αφορούν τους λιμένες όπως:

Αυτά που προβλέπονται στους ελέγχους για επιβάτες προερχόμενους από Χώρες Non Schengen, όπως χαρακτηρίζονται ως μέτρα entry / exit.

Τα σχετικά με την ασφάλεια (security), που προβλέπονται από το ΔΚ ISPS.

Τις διαδικασίες παραλαβής στερεών και υγρών αποβλήτων και καταλοίπων, οι γνωστές ευκολίες reception facilities καθώς κ.α.

Η επικοινωνία αυτή της Ενώσεως μας βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ήδη πραγματοποιηθεί με τους Φορείς μεγάλων προορισμών όπως, της Σαντορίνης, της Μυκόνου, του Κατακόλου, της Ρόδου, της Κερκύρας

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,703ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα