Η INCAT TASMANIA πρωτοστατεί στον κόσμο, στην παραγωγή αμιγώς ηλεκτρικών ελαφρών οχηματαγωγών, μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Η αυστραλιανή εταιρεία INCAT TASMANIA ναυπηγεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο ελαφρύ ηλεκτρικό πλοίο, με μπαταρία (μήκους 130 m), που έχει κατασκευαστεί μέχρι στιγμής στον κόσμο, για παράδοση στον Νοτιοαμερικανό πελάτη της, την BUQUEBUS.

Αυτό το πλοίο, το μεγαλύτερο ferry Ro-Pax με ηλεκτρική μπαταρία στον κόσμο, θα είναι 100% ηλεκτρικό με μπαταρία. Το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (ESS) άνω των 40 MWh θα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση μπαταρίας που έχει κατασκευαστεί και εγκατασταθεί οπουδήποτε στον κόσμο, για το περιβάλλον θαλάσσιων μεταφορών. Οι μπαταρίες τροφοδοτούν μια σειρά ηλεκτροκινητήρων που κινούν το σύστημα πρόωσης με πίδακα νερού. Η ενσωμάτωση του ηλεκτρικού συστήματος είναι της Wärtsilä και της ESS από την Corvus Energy.

Το ενδιαφέρον για αυτά τα ηλεκτρικά πλοία με μπαταρία είναι πολύ θετικό και η Incat εργάζεται τώρα για την κατασκευή του δεύτερου αλλά μικρότερου ηλεκτρικού οχήματος/επιβατηγού οχήματος με μπαταρία.

Το πρώτο παγκοσμίως Incat Hull 096 θα έχει χωρητικότητα 2100 επιβατών μαζί με το πλήρωμα, θα μπορεί να μεταφέρει 225 αυτοκίνητα και θα περιλαμβάνει επίσης ένα κατάστημα αφορολογήτων ειδών άνω των 2000 τετραγωνικών μέτρων στο ένα επίπεδο.