Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Η ΟΜΥΛΕ διαφωνεί με την κατάργηση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων που προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας

Η ΟΜΥΛΕ εξέφρασε τη διαφωνία της για την κατάργηση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων που προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας.

Η Ομοσπονδία τάσσεται υπέρ της διατήρησης της Αρχής, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η ύπαρξή της για την άσκηση του δημόσιο ελέγχου των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται στα λιμάνια.

Σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «η ΟΜΥΛΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην αιφνιδιαστική απόπειρα του Υ.Ν.Ν.Π, μέσω τροπολογίας της τελευταίας στιγμής, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ ΛΙΜΕΝΩΝ.

Η Δ.Α.Λ δημιουργήθηκε ως μία ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ με σκοπό την άσκηση, μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ και του απαραίτητου ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, καθώς ήταν φυσικό ότι δεν μπορούσε να ασκήσει μια ιδιωτική εταιρεία.

Η πραγματικότητα τη λειτουργίας της ΔΑΛ ως τώρα ανέδειξε προβλήματα και σίγουρα έδειξε την ανάγκη για αλλαγές που θα θωρακίσουν και θα καταστήσουν πιο αποδοτική και ουσιαστική την ύπαρξη της.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι η ανάγκη για την ΥΠΑΡΞΗ και ουσιαστική ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Δ.Α.Λ και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Καλούμε τον Υπουργό να αποσύρει την τροπολογία, γιατί μέσα σε μια έκτακτη χρονική περίοδο επιχειρείται η κατάργηση της Δ.Α.Λ, οδηγώντας το προσωπικό σε μεγάλες αλλαγές και αναστάτωση μη ξεκαθαρίζοντας τι προβλέπεται για την δουλειά τους και το μέλλον τους.

Εμείς ως εργαζόμενοι στον χώρο των Λιμανιών έχοντας και την εμπειρία της συμμετοχής μας στο Συμβούλιο Διοίκησης της Δ.Α.Λ είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στην βελτίωση της λειτουργίας της με ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και ΘΕΣΕΙΣ.

Όμως, ΡΗΤΑ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ και πιστεύουμε ότι η κατάργησή της δεν θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην λειτουργία του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ».

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,653ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα