Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Η Π.Ε.Μ.Ε.Ν. συμμετέχει στην απεργία την Πρωτομαγιά

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ σε συνεδρίαση του στις 24 Απρίλη αποφάσισε τη συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά την Δευτέρα 1η Μάη από τις 00:01 έως 24:00 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Ομόφωνα συμφώνησε και καλεί τα σωματεία να στηρίξουν την Διακήρυξη συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την οποία επισυνάπτουμε.

Οι εξελίξεις από την συνεχιζόμενη καπιταλιστική κρίση και την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών εγκυμονούν τον κίνδυνο γενικευμένων συγκρούσεων με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να έχει τεράστιες ευθύνες συμμετέχοντας ενεργά στους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του ΔΝΤ, στους ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών  ιμπεριαλιστικών ενώσεων.

Ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι οι καπιταλιστές δεν διστάζουν για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς να καταστρέφουν λαούς.

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά,  μέρα απεργίας της εργατικής τάξης των εργαζομένων, τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες τους, επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, καθορίζουμε στόχους με ανάπτυξη της ταξικής πάλης, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Πριν 131 χρόνια οι εργάτες του Σικάγου αγωνίστηκαν για 8 ώρες δουλειά, 8 μόρφωση, 8 ώρες ανάπαυση, σήμερα παρά τις μεγάλες εξελίξεις σε επιστήμη, τεχνολογία που παράγεται κοινωνικό προϊόν πολλαπλάσιο από αυτό που παρήγαγε η εργατική τάξη, αυτό που βιώνει η εργατική – λαϊκή οικογένεια  είναι η καταστροφή των δικαιωμάτων, οι πολεμικές προκλήσεις, ο πόλεμος, που δαπανούνται τεράστια ποσά, η φτώχια, η ανεργία, η μαζική μετανάστευση.

Οι Μηχανικοί, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους αντίπαλο δέος, να διδαχτούν από τους αγώνες της εργατικής τάξης παγκοσμίως και στη χώρα μας, να καθορίσουν στόχους και προοπτική με την ανάπτυξη της ταξικής πάλης για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να γίνουν κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πανηγυρίζει που πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή των εργαζομένων εμφανίζει πλεόνασμα, ενώ στη τελική ευθεία είναι η νέα συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης, Ε.Ε, ΔΝΤ, προσθέτοντας νέα αντεργατικά μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στην σύσκεψη – εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τετάρτη 26 Απρίλη στις 10:30 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, που πραγματοποιούμε μαζί με τα σωματεία ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Την Πέμπτη 27 Απρίλη στις 12:00 στο Αμφιθέατρο Πλοιάρχων σε συνεργασία με τον Σπουδαστικό Σύλλογο της ΑΕΝ/Ασπροπύργου πραγματοποιούμε εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Ανεξάρτητα πότε θα αποφασίσει η κυβέρνηση να νομοθετήσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, προετοιμάζουμε νέους απεργιακούς αγώνες. Για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, αποτελεί μονόδρομο η συνέχιση της οργάνωσης, του αγώνα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά, στον Πειραιά στις 10:30 στη πλατεία Καραϊσκάκη.

 

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,706ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα