Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Η Π.Ν.Ο. απέρριψε την πρόταση των ναυτεργατικών σωματείων για 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 24 Οκτώβρη

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός απέρριψε την πρόταση των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, για την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα με 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 24 Οκτώβρη, με αιχμή το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο Γ.Γ της ΠΝΟ Γ.Χαλάς  επικεφαλής του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού υπερασπιστής του συντεχνιασμού, της τακτικής του «λιγότερου κακού», επικαλέστηκε ότι το πολυνομοσχέδιο «δεν πιάνει τους ναυτεργάτες», επιχείρημα και των εφοπλιστών, για να βρίσκει έδαφος ο κοινωνικός αυτοματισμός και να υπονομεύεται η ταξική αλληλεγγύη των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

Στην ίδια υπονομευτική γραμμή και ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Α.Νταλακογεώργος,  είχε το θράσος ο υπηρέτης των εφοπλιστών και γνωστός απεργοσπάστης στους αγώνες των ναυτεργατών, να υποδείξει και να επιτεθεί στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ για το πως σχεδιάζουν και αποφασίζουν τους απεργιακούς αγώνες.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να απομονώσουν τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό και τον οπορτουνισμό της ΠΝΟ, να δυναμώσει η ταξική πάλη ενάντια στην πολιτική των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των αναγκών μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις αγωνιστικές και απεργιακές  κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους, που αγωνίζονται ενάντια στις αντιδραστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, που φέρνει στο πολυνομοσχέδιο, ώστε να αποφασίζουν τα Δημοτικά Συμβούλια και να εκχωρούν το πράσινο, την καθαριότητα και την ηλεκτροδότηση των δήμων, σε ιδιώτες.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στο νέο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων την Πέμπτη 24 Οκτώβρη στα Προπύλαια στις 6:30μ.μ, με προσυγκέντρωση στις   6:00μ.μ στη πλατεία Κάνιγγος.

 

          Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα!

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής,

ζωή με δικαιώματα

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,680ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα