Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Η Π.Ν.Ο. καλεί τους ναυτεργάτες να πλαισιώσουν τα πανελλαδικά πανεργατικά συλλαλητήρια στις 26/2/2022

Α.Π. 189 ΕΤ/ΠΚ/ΜΣ                                                                    22 Φεβρουαρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο) στο πλαίσιο των κατευθύνσεων και στην νέα σελίδα που άνοιξε με το πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της, απευθύνει κάλεσμα στους Ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να πλαισιώσουν τα πανελλαδικά πανεργατικά συλλαλητήρια στις 26/2/2022.

Οι Ναυτεργάτες και οι οικογένειες τους λόγω της δραστηριότητας τους στην διεθνή σκακιέρα ήταν οι πρώτοι που ένοιωσαν στο πετσί τους τις επιπτώσεις της πανδημίας αφενός μεν λόγω των εγκλωβισμών τους στα πλοία και αφετέρου λόγω της μη δυνατότητας αλλαγής των πληρωμάτων και της παραμονής τους σε υποχρεωτική ανεργία, εξαιτίας των γνωστών απαγορευτικών περιορισμών.

Η πανδημία δυστυχώς κατέδειξε και τις αδυναμίες του συστήματος Υγείας σε υποδομές και σε ελλείψεις προσωπικού, πράγμα απαράδεκτο.

Η ενίσχυση της δωρεάν δημόσιας υγείας είναι, και πρέπει να είναι το πρώτο και κύριο αίτημα μας. Κανένας δεν επιτρέπεται να κερδοσκοπεί σε βάρος των εργαζομένων εκμεταλλευόμενος την πανδημία και τις επιπτώσεις της και ιδιαίτερα για εμάς τους Ναυτεργάτες, εξαιτίας του ευαίσθητου περιβάλλοντος και του εργασιακού μας χώρου, η διασφάλιση της προστασίας της υγείας μας είναι πλέον επιβεβλημένη.

Οι οικονομικές δυσκολίες και οι αυξητικές τάσεις της ακρίβειας σε όλα τα αγαθά πρώτης ανάγκης, επιβάλλεται να αντιμετωπισθούν με άμεσα στοχευμένα κυβερνητικά μέτρα.

Οι Ναυτεργάτες δεν μένουν αμέτοχοι. Έχουν αποδείξει με τους πρόσφατες αγώνες τους και με τις δυναμικές απεργιακές τους κινητοποιήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την ανανέωση τριών διαφορετικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το έτος 2022, ότι παραμένουν στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Ταυτόχρονα, συμβαδίζουν και συμπαρατάσσονται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας μας στην κοινή προσπάθεια για καλύτερες συνθήκες εργασίας και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τα προβλήματα των εργαζομένων δεν λύνονται με αντεργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις στα σωματεία τους.

Τίποτα δεν χαρίζεται χωρίς προσπάθεια και αγώνα. Συνεχίζουμε και παραμένουμε σε ετοιμότητα.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,706ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα