Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Η ΣΚΥΡΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ εφαρμόζει στο πλοίο της όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας και πρόληψης κατα του νέου κορονοϊού COVID-19

Η ΣΚΥΡΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ προκειμένου να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της λόγω του νέου κορονοϊού COVID-19, έχει λάβει έγκαιρα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αντιμετώπισής του, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων, την αδιάλειπτη τροφοδοσία τους και τη διασφάλιση της επικοινωνίας της Σκύρου με την ηπειρωτική Ελλάδα. Για το λογο αυτό εκπόνησε και εφάρμοσε στο πλοίο της ‘ΑΧΙΛΛΕΑΣ’ ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Αντιμετώπισης του νέου κορονοϊού COVID-19, με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS).

Έτσι, σήμερα, το πλήρωμα του ‘ΑΧΙΛΛΕΑΣ’ έχει τη σωστή ενημέρωση για την έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων του COVID-19 και σαφείς οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν στη περίπτωση εμφάνισης τυχόν συμπτωματικού κρούσματος εν πλω, με στόχο τον περιορισμό της μόλυνσης και τη προστασία του πληρώματος και των επιβατών.

Η ΣΚΥΡΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ , με υψηλό αίσθημα ευθύνης, συμμετέχει ενεργά στη συλλογική προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού COVID-19 και εφαρμόζει στο πλοίο της όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας και πρόληψης. Πιο συγκεκριμένα:
• Οι ήδη επιμελείς καθαρισμοί στον ‘ΑΧΙΛΛΕΑΣ’ γίνονται συχνότεροι και εντατικότεροι. Επιπλέον πραγματοποιείται τακτική απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων.
• Διενεργείται συχνός και επαρκής αερισμός όλων των χώρων.
• Γίνεται συχνός καθαρισμός και απολύμανση όλων των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά, (π.χ. πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, βρύσες κλπ) με αντισηπτικά διαλύματα.
• Έχει δώσει αυστηρές οδηγίες αποφυγής του συγχρωτισμού πάνω στο πλοίο. Να αποφεύγονται οι άσκοπες επαφές μελών πληρώματος, πληρώματος-επιβατών και επιβατών μεταξύ τους, κατά την παραμονή τους σε ένα από τα σαλόνια μας ή κατά την επιβίβαση και αποβίβασή τους από το πλοίο.
• Συμμορφώνεται με τις περιοριστικές διατάξεις για την συνάθροιση κοινού, σύμφωνα με την 07-04-2020 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 1209).
• Έχει ζητήσει από τους ναυτικούς της να τηρούν σχολαστικά όλους τους Κανόνες Υγιεινής, ιδιαίτερα όσον αφορά στο σωστό πλύσιμο των χεριών τους.
• Έχει συστήσει μια Ομάδα Δράσης (Task Force) στο πλοίο της ΣΚΥΡΟΥ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ , αποτελούμενη από τον Πλοίαρχο, τον Υποπλοίαρχο και τον θαλαμηπόλο, με σκοπό την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος από τον νέο κορονοϊό εν πλω.
• Έχει εφαρμόσει ένα Σύστημα Ελέγχου Προ-επιβίβασης με σκοπό την αναγνώριση επιβατών ή πληρώματος με ύποπτα συμπτώματα και ενημέρωση των αρμοδίων αρχών.
• Αν τα συμπτώματα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του πλου, έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες στους αξιωματικούς και τα μέλη του πληρώματος σχετικά με τη διαχείριση του περιστατικού και την απομόνωση του ατόμου σε ειδικό χώρο στο πλοίο και ιχνηλάτησης όλων των (στενών και περιστασιακών) επαφών του, στις οποίες θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες για παρακολούθηση της υγείας τους τις επόμενες 14 ημέρες.
• Γίνεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιβατών και πληρώματος σχετικά με τα συμπτώματα της λοίμωξης, τα μέτρα πρόληψης και τους κανόνες υγιεινής, μέσα από ενημερωτικά πόστερ και τηλεοπτικά σποτάκια που παίζουν σε όλες της τηλεοράσεις του πλοίου καθ΄ όλη την διάρκεια του πλου.
• Έχει εξοπλίσει το πλοίο της με τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες και γάντια μιας χρήσης), καθαριστικά και αντισηπτικά διαλύματα.

Όλοι εμείς στη ΣΚΥΡΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την ασφάλεια όλων μας γι’αυτό ζητάμε τη κατανόηση και τη συνεργασία σας. Μαζί θα νικήσουμε τον κορονοϊό και σύντομα μαζί θα ταξιδεύουμε, χωρίς εμπόδια, όχι μόνο προς την Σκύρο αλλά και προς τις Βόρειες Σποράδες .

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,774ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα