Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Η Συντονιστική  Επιτροπή ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών καταγγέλει το Υπουργείο Ναυτιλίας οτι δεν έχει κανονιστεί ακόμα συνάντηση για να συζητηθούν προβλήματα που ανέδειξε η Συνέλευση

Η Συντονιστική  Επιτροπή ΚΕΣΕΝ/Μηχανικών σε κοινή πρωτοβουλία με την ΠΕΜΕΝ, από τις  9 Μάη 2019 έχει στείλει αίτημα για συνάντηση  με το Γ.Γ. του Υπουργείου για τα οξυμμένα προβλήματα που ανέδειξε η Συνέλευση.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι η συνάντηση αυτή με ευθύνη του Υπουργείου δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Στις πρώτες προσπάθειες επικοινωνίας δινόταν η υπόσχεση στον Πρόεδρο της Συντονιστικής ότι η συνάντηση θα έκλεινε μέσα στη μέρα, κάτι που προφανώς δεν συνέβη ποτέ.

Στην  τελευταία επικοινωνία με στέλεχος από το γραφείο του Γ.Γ του Υπουργείου, ενημέρωσε ότι η συνάντηση δεν ήταν δυνατή το προηγούμενο διάστημα λόγω απουσίας του Γ.Γ. στο εξωτερικό αλλά και εξαιτίας των Εκλογών!!! Ενώ ανέφερε, ότι δεν συντρέχει ουσιαστικός λόγος συνάντησης αφού τα προβλήματα στα οποία αναφέρεται η συντονιστική έχουν δρομολογηθεί προς επίλυση!!!

Αποκορύφωμα ήταν η δήλωση πως η καθυστέρηση για την μη καταβολή του επιδόματος του προηγούμενου κύκλου μέχρι σήμερα,  είναι γιατί το χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση του είναι μόνο 1,5 μήνα!!!

Καλούμε τους συναδέλφους Μηχανικούς να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από την κατάσταση που ζούμε καθημερινά και στην προσπάθεια μας να αναβαθμίσουμε τις γνώσεις μας για να μπορέσουμε να δουλέψουμε και να ζήσουμε τις οικογένειες μας αξιοπρεπώς. Ας σκεφτούμε όλοι ποιος επωφελείται από αυτή την κατάσταση,  την ίδια στιγμή που οι ιδιωτικές ναυτικές σχολές ανοίγουν η μία μετά την άλλη ζητώντας πελατεία.

Η Γενική Συνέλευση ανέδειξε μια σειρά προβλήματα, όπως οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κτηριακές, υλικοτεχνικές υποδομές, την υποβάθμιση σπουδών, την υπονόμευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας, όπου με βάση το σχέδιο του νέου κανονισμού σπουδών, η Συντονιστική Επιτροπή αποκλείεται από την συμμετοχή στα όργανα διοίκησης.

Η Συντονιστική Επιτροπή, οι μετεκπαιδευόμενοι, σε κοινή δράση με την ΠΕΜΕΝ, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν, Σύγχρονη, Ανώτατη Ναυτική Εκπαίδευση, για την ανάδειξη και  αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που έχουμε στο ΚΕΣΕΝ και δεν είναι αποσπασμένα από τα γενικότερα προβλήματα που βιώνουμε στα καράβια.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΣΕΝ/ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,786ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα