Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Η Τήνος αντιδρά στο καθημερινό δρομολόγιο του SUPERFERRY II

Την αντίδραση του στα δρομολόγια της Golden Star Ferries και του πλοίου SuperFerry ΙΙ στέλνει μέσω επιστολής στην εταιρία ο Δήμος Τήνου. Ο λόγος είναι η ένταξη της Σύρου στο δρομολόγιο με αποτέλεσμα να καθυστερεί ιδιαίτερα η προσέγγιση του πλοίου στο νησί της Τήνου. Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει: 

«Με την τροποποίηση αυτή (σ.σ.του δρομολογίου) γίνεται αδύνατη η εξυπηρέτηση του πολίτη από τις δημόσιες υπηρεσίες διότι στη μια ώρα που μεσολαβεί που θα έρθει στην Τήνο μέχρι την αναχώρηση του είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις του» 

Η επιστολή συνεχίζεται αναφέροντας «Αυτοί που έχοντας κατοικίες στην Τήνο έρχονται για να τις επιβλέψουν και να γυρίσουν στην Αθήνα την ίδια μέρα, κάτι που πλέον είναι αδύνατο. Ο προσκυνητής μετατρέπεται σε δρομέα ταχύτητας μέσα σε λιγότερο από μια ώρα θα πρέπει με μεταβεί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας και να γυρίσει στο λιμάνι για να πάρει το πλοίο της επιστροφής. Φυσικά δεν γίνεται λόγος να επισκεφτεί ό,τι άλλο είτε αυτό είναι η τοπική αγορά, ένα μουσείο κλπ». 

«Η διασύνδεση με την Άνδρο γίνεται σχεδόν τρίωρη με αποτέλεσμα όσοι θέλουν να την επισκεφτούν και να επιστρέψουν με το απογευματινό δρομολόγιο να μην έχουν πλέον τη δυνατότητα αυτή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι ομάδες της Τήνου και της Μυκόνου, αφού η μία επιπλέον ώρα ταξιδιού, θα τις αναγκάσει να διανυκτερεύουν στο νησί της Άνδρου για την εκτέλεση ενός αγώνα με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος του ταξιδιού».

«Όσο και αν επιθυμεί κάποιος να βρει ένα θετικό στοιχείο για την Τήνο στην τροποποίηση αυτή, δεν θα τα καταφέρει. Αφού ακόμα και αυτή η περιβόητη σύνδεση της Τήνου με τη Σύρο κατά τους χειμερινούς μήνες γίνεται καθημερινά με το δρομολόγιο του Πειραιά. Το γεγονός ότι το πλοίο αναχωρεί  στις 14.00 αντί στις 15.00 δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο αφού ούτως η άλλος όταν φτάσει στην Σύρο, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν κλείσει ή δεν υπάρχει πλοίο για την επιστροφή στην Τήνο το βράδυ».

«Η τροποποίηση αυτή επέφερε ένα ακόμα χτύπημα στους μόνιμους κατοίκους των νησιών μας, αφού μετά την αύξηση του ταξιδιού προς την Ραφήνα ήρθε η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και η επαναφορά του στις προ-καλοκαιριού τιμές. Μια αύξηση της τάξεως του 30% η οποία δημιουργεί  απορία στους κατοίκους της Τήνου αφού τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούσαν να ταξιδέψουν προς και από την Ραφήνα με 20,00€ και τώρα αναγκάζονται να πληρώσουν 27,00€ και να κάνουν και μια ώρα περισσότερο»

Η επιστολή καταλήγει αναφέροντας «Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να επανεξετάσετε του εν λόγω δρομολογίου και την επαναφορά του στην αρχική μορφή Ραφήνα-Άνδρο-Τήνο-Μύκονο δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τον σεβασμό στο επιβατικό κοινό του νησιού μας το οποίο έχει δείξει την προτίμηση του στα πλοία σας εκτιμώντας την εξυπηρέτηση και ασφάλεια που προσφέρουν»

tinostoday.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,691ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα