Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ηλεκτροκίνηση: Η COSCO παρήγγειλε πλοία που κινούνται με μπαταρίες

Τα πρώτα ηλεκτρικά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παρήγγειλε σε ναυπηγική μονάδα του Ομίλου ο ναυτιλιακός γίγαντας Cosco.

O κινεζικός όμιλος με έδρα τη Σανγκάη ανακοίνωσε ότι το ζευγάρι των πλοίων αυτών μεταφορικής ικανότητας 700 εμπορευματοκιβωτίων το καθένα θα ναυπηγηθούν στο ναυπηγείο Cosco Shipping Heavy Industry (Yangzhou) και θα χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικά δρομολόγια στον ποταμό Γιανγκτσέ.

Καθένα από τα πλοία, μήκους 12ο μέτρων, θα κινείται με 36 μπαταρίες εγκατεστημένες σε κοντέινερ, οι οποίες θα αποθηκεύουν 50.000 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας.

Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 18,24 εκατομμύρια δολάρια και θα παραδοθούν στο τέλος του 2023. Θα ναυλωθούν από τη θυγατρική εταιρεία της Cosco, την Shanghai PanAsia Shipping, η οποία εξειδικεύεται σε εσωτερικές μεταφορές μεταξύ της Γιουχάν και της Σανγκάης.

H κίνηση αυτή εντάσσεται στην στρατηγική της Cosco και του Πεκίνου για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας και βελτίωσης του περιβάλλοντος στις ποτάμιες μεταφορές.

Το μοναδικό μέχρι σήμερα ηλεκτροκίνητο πλοίο για κοντέινερ ξεκίνησε πρόσφατα δρομολόγια στη Νορβηγία. Εκτός του ότι κινείται με μπαταρίες λιθίου, είναι επίσης πλήρως αυτόνομο.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,773ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα