Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Κάλεσμα των ναυτεργατικών σωματείων στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Οκτώβρη στις 17:00 στο Υπουργείο Εργασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, σπουδαστές,

Νέα αντεργατικά μέτρα προετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ενόψει της 3ης αξιολόγησης από Ε.Ε, ΔΝΤ, πρόσθετες περικοπές των μισθών,  των συντάξεων, των προνοιακών επιδομάτων, μείωση του αφορολόγητου ορίου, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κ.α.

Η κυβέρνηση όπως και οι προκάτοχοι της, γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα αντιλαϊκά μέτρα είναι νύχι κρέας με την τρομοκρατία και καταστολή στους χώρους δουλειάς, γι’ αυτό προετοιμάζει χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και τα εργατικά δικαιώματα, έχοντας την απόλυτη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Χ.Α κά.

Τα εργατικά δικαιώματα που κατάκτησε η εργατική τάξη με σκληρούς αγώνες, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, θέλουν να τα συντρίψουν στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, να διαμορφωθούν εργασιακά γκέτο, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Να απαντήσουμε με γενικό ξεσηκωμό και απεργία αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να φέρει νομοσχέδιο που θα χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία, για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στα συνδικάτα.

Οι ναυτεργάτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα κέρδη των εφοπλιστών που αυξάνονται και στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης όπως και η πρωτοκαθεδρία τους στην παγκόσμια ναυτιλία, είναι αποτέλεσμα των συνθηκών γαλέρας που έχουν δημιουργηθεί στα καράβια, της βίας και τρομοκρατίας, της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, των μειωμένων οργανικών συνθέσεων, της εντατικοποίησης της δουλειάς με την υπονόμευση της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και του περιβάλλοντος.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

 Δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα, με το πλαίσιο πάλης των 535 Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων για τις συλλογικές συμβάσεις, να αναπτυχθούν ισχυροί ταξικοί αγώνες για κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, των μνημονίων,  ΣΣΕ για όλους, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς, να οργανώσουμε συλλογικά την πάλη μας και την αλληλεγγύη ώστε κανένα σπίτι εργατικής-λαϊκής οικογένειας να μη βρεθεί στα χέρια τραπεζιτών.

Ενισχύουμε τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, απομονώνουμε τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, αναπτύσσοντας πολύμορφους αγώνες για το σύνολο των δικαιωμάτων, τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΟΛΟΙ στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Οκτώβρη στις 17:00 στο Υπουργείο Εργασίας, κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένων.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

6 Οκτώβρη  2017

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,006ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα