Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Κανένα ενδιαφέρον από εταιρείες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

Έκπληκτοι έμειναν στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας αφού καμία εταιρεία δεν έλαβε συμμετοχή στο διαγωνισμό για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας. Στο διαγωνισμό μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή εταιρείες τόσο από την Κύπρο, τον Ελλαδικό χώρο αλλά και την Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε ότι αυτό δεν πρόκειται για θετική εξέλιξη. «Θα πρέπει να αξιολογήσουμε αφού συσκεφθώ με τους συνεργάτες μου αλλά και σε διαβουλεύσεις με την ναυτιλιακή βιομηχανία για να αξιολογήσουμε τους λόγους και ανάλογα να δούμε το ενδεχόμενο στο επόμενο διάστημα για ενδεχόμενη επαναπροκήρυξη».

Πρόσθεσε ότι υπήρχε ενδιαφέρον από αρκετούς οικονομικούς φορείς, αλλά ενδεχομένως η κατάσταση με την πανδημία όπου τα περισσότερα πλοία είναι καθηλωμένα αλλά και το ρίσκο των μεταφορέων αφού αυτή η υπηρεσία εδώ και 20 χρόνια είναι ανενεργή, να έκαναν δεύτερες σκέψεις και να μην έκαναν προσφορές.

Μετά την εξέταση του διαγωνισμού και τα πορίσματα που θα βγάλουν οι αρμόδιοι του Υφυπουργείου θα υπάρξει εκ νέου προκήρυξη.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,648ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
659ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα