Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Καθελκύστηκε το MSC WORLD EUROPA – Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του MSC EURIBIA

Το τμήμα κρουαζιέρας του MSC Group και του ναυπηγείου Chantiers de l’Atlantique, γιόρτασαν την Πέμπτη 2/12/2021, δύο νέα ορόσημα, για την κατασκευή της επόμενης γενιάς περιβαλλοντικών -προηγμένων- πλοίων. Τα MSC WORLD EUROPA και MSC EURIBIA, θα γίνουν τα πρώτα πλοία που θα κινούνται με LNG και τα οποία πρόκειται να ενταχθούν στον στόλο της MSC Cruises, το επόμενο έτος, αντιπροσωπεύοντας μια επένδυση 3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε πλοία Liquified Natutal Gas (LNG), με την κατασκευή του WORLD EUROPA II να αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2023 .

Η καθέλκυση του MSC WORLD EUROPA, το οποίο θα είναι το πρώτο πλοίο, με κινητήρα LNG, που θα ενταχθεί στον στόλο της MSC Cruises, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στο ναυπηγείο στο Saint-Nazaire. Το πλοίο αμέσως μετά την καθέλκυση του μεταφέρθηκε σε μια πλωτή αποβάθρα, για να συνεχιστούν οι εργασίες σε αυτό, μέχρι την παράδοση του, που έχει οριστεί για τον Νοέμβριο του 2022.

Το MSC WORLD EUROPA θα καλωσορίσει τους πρώτους επισκέπτες του τον Δεκέμβριο του 2022 και θα περάσει την εναρκτήρια σεζόν του στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, δίνοντας στους επισκέπτες την απόλυτη εμπειρία 7ήμερων χειμερινών κρουαζιέρων. Αναχωρώντας από το Ντουμπάι στις 25 Μαρτίου 2023, το MSC WORLD EUROPA θα κατευθυνθεί στη Μεσόγειο Θάλασσα. Το καλοκαίρι του 2023, θα προσφέρει 7ήμερες κρουαζιέρες, με προσεγγίσεις στα ιταλικά λιμάνια της Γένοβας, της Νάπολης και της Μεσσήνης, καθώς και στα λιμάνια της Βαλέτας, της Βαρκελώνης και της Μασσαλίας.

Ivan Sarfatti Photographer
Ivan Sarfatti Photographer
Ivan Sarfatti Photographer
Ivan Sarfatti Photographer

Ταυτόχρονα με την καθέλκυση του MSC WORLD EUROPA πραγματοποιήθηκε και η παραδοσιακή coin ceremony για το MSC EURIBIA, το οποίο θα είναι ένα από τα πιο περιβαλλοντικά -υψηλών επιδόσεων- σύγχρονα πλοία που κατασκευάστηκαν στη Γαλλία. Η Anne Claire Juventin, υπεύθυνη για τον ποιοτικό έλεγχο από το ναυπηγείο Chantiers de l’Atlantique, και η Valentina Mancini, Brand Manager από την MSC Cruises, πραγματοποίησαν το παραδοσιακό ναυτικό τελετουργικό, ως νονές, που αντιπροσώπευαν τον πλοιοκτήτη και τον ναυπηγό, όταν τοποθέτησαν δύο νομίσματα κάτω από την καρίνα, ως ιστορικό σημάδι ευλογίας και καλής τύχης για το έργο, και της επιχειρησιακής ζωής του πλοίου στη θάλασσα.

Το MSC EURIBIA θα γίνει ένα από τα πιο προηγμένα περιβαλλοντικά πλοία στον στόλο της MSC Cruises μέχρι σήμερα και πήρε το όνομά του από την αρχαία θεά Ευρυβία που εκμεταλλεύτηκε τους ανέμους, τον καιρό και τους αστερισμούς, για να κυριαρχήσει στις θάλασσες. Προκειμένου να επιδείξει τη δέσμευση της Εταιρείας, να κατασκευάζει προηγμένα περιβαλλοντικά πλοία και να δείξει τη σημασία του σεβασμού προς το περιβάλλον, η MSC Cruises έχει ξεκινήσει έναν παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδιασμού, για καλλιτέχνες, από όλο τον κόσμο, για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό έργο τέχνης, εμπνευσμένο από τη θάλασσα και το θαλάσσιο οικοσύστημα. Το νικητήριο σχέδιο θα μεταμορφώσει το κύτος του MSC EURIBIA σε έναν γιγάντιο, πλωτό καμβά, καθώς θα εμφανίζεται ως μόνιμο σχέδιο σε όλο το κύτος του πλοίου, καθώς αυτό θα πλέει στους ωκεανούς του κόσμου.

Ivan Sarfatti Photographer
Ivan Sarfatti Photographer
Ivan Sarfatti Photographer

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,673ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα