Ανήμερα τα Θεοφάνεια (6/1/2021), βγήκε από τη ναυπηγική κλίνη, των CMJL shipyard, στο Weihai της Κίνας, το SALAMANCA, το πλοίο που θα κινείται με LNG και θα αποτελέσει μέσα στο 2022, το νεότερο μέλος της BRITTANY FERRIES.

Το SALAMANCA, είναι το δεύτερο πλοίο, από τα τρία πλοία, κλάσης E-FLEXER, που έχει παραγγείλει η BRITTANY FERRIES και το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγια του την άνοιξη του 2022. Να πούμε, πως το GALICIA, που είναι το πρώτο πλοίο της κλάσης E-FLEXER, έχει ήδη παραδοθεί και ξεκινήσει δρομολόγια ενώ το τρίτο πλοίο, που θα πάρει το όνομα SANTONA, αναμένεται να μπει στην ενργό δράση μέσα στο 2023. Τα 2 πλοία , το SALAMANCA και το SANTONA, αναμένεται να δραστηριοποιηθούν από την εταιρεία τους σε γραμμές μεγάλων αποστάσεων όπως αυτή μεταξύ Αγγλίας και Ισπανίας.

Κλείνοντας να δώσουμε κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά για το SALAMANCA, το οποίο θα έχει μήκος 215 μέτρα, θα εξοπλιστεί από 2 μηχανές Wartsila 12V46DF 13,740 kW η κάθε μία ενώ θα μπορεί να μεταφέρει 1015 επιβάτες.