Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (KEFALONIA)

H Ελλάδα είναι μια  χώρα, που αποτελείται από πολλά όμορφα νησιά και ατέλειωτες δαντελωτές παραλίες. Αυτές τις φυσικές ομορφιές απολαμβάνουν καθημερινά, τόσο οι κάτοικοι των νησιών αυτών, όσο και οι τουρίστες που έρχονται κάθε χρόνο στη χώρα μας. Για να μπορέσουν όμως αυτά τα νησιά να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, απαιτείται καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα μικρά μας νησιά, τα οποία λόγω έλλειψης κατάλληλων λιμενικών εγκαταστάσεων, στερούνται τις υπηρεσίες αυτές σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα το χειμώνα. Το κράτος αφουγκραζόμενο τα προβλήματα των κατοίκων των νησιών μας, προσπάθησε μέσω των διαγωνισμών των άγονων γραμμών, να επιλύσει το θέμα αυτό, αλλά δυστυχώς διάφορες συγκυρίες, δεν άφησαν όλο αυτό το εγχείρημα να υλοποιηθεί στο βαθμό που έπρεπε.

Ένα νησί μας που μπορεί να θεωρηθεί τυχερό, όσον αφορά την καθημερινή του ακτοπλοϊκή σύνδεση, είναι η ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ. Με καθημερινά δρομολόγια, τόσο από το λιμάνι της Πάτρας, όσο και από το λιμάνι της Κυλλήνης, εξυπηρετείται αδιάλειπτα και δεν αφήνει στους κατοίκους της, να αισθάνονται απομονωμένοι. Μία εταιρία που στηρίζει τα νησιά του Ιονίου μας και ιδιαίτερα τη Κεφαλλονιά, είναι η STRINTZIS FERRIES, που από το 2003 που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται, δεν έχει αφήσει παραπονεμένους τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης. Με 2 πλοία, πρώτα με το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ και στην συνέχεια με το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, καθημερινά πραγματοποιεί δρομολόγια, από Κυλλήνη για Κεφαλλονιά(Πόρος) και από Πάτρα για Κεφαλλονιά(Σάμη) και Ιθάκη(Πισαετός ή Βαθύ). Η οικογένεια Στρίντζη, με πολλά χρόνια στο χώρο της Ναυτιλίας και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, προσφέρει όσο το δυνατόν αρτιότερες υπηρεσίες στο χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας, με σεβασμό τόσο στον επιβάτη όσο και στο όνομα και την παράδοση της.

Το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ, για ακόμη μία φορά ταξιδεύει μέχρι το λιμάνι της Πάτρας, για να παρουσιάσει στους φίλους του, ένα ακόμη πλοίο της ακτοπλοΐας μας. Αυτή τη φορά, με αφετηρία τη πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας, αποφασίζει να ταξιδέψει με ένα ακόμη εργάτη των ελληνικών θαλασσών και να σας τον παρουσιάσει.

Η επιθυμία να ταξιδέψουμε με το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ήταν κοινός πόθος της παρέας του ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ. Την επιθυμία μας αυτή ήρθε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να συμμεριστεί ο κ.Αντώνιος Κων.Στρίντζης, ο οποίος αμέσως αποδέχτηκε τη πρόταση μας για αφιέρωμα στο πλοίο και κανόνισε τα διαδικαστικά. Το ταξίδι θα είναι aller retour και θα προσεγγίσουμε τα λιμάνια της Σάμης (Κεφαλονιά) και του Πισαετού (Ιθάκη).

Ξημερώνει το κυριακάτικο πρωινό της 29ης Μαΐου και η παρέα αφήνει το μεγάλο λιμάνι του Πειραιά, για να οδεύσει δυτικά και να φτάσει στη δυτική, θαλάσσια πύλη της χώρας μας. Το άνθινο ρολόι δείχνει 11 το πρωί και ατενίζοντας τον ορίζοντα, προς την νοτία έξοδο του λιμανιού της Πάτρας, βλέπουμε μια όμορφη φιγούρα να κάνει την εμφάνιση της. Το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ με καμάρι, προσεγγίζει το λιμάνι και περισσή χάρη, δένει στη προβλήτα γύρω στις 11:15. Η αποβίβαση επιβατών και οχημάτων ξεκινάει αμέσως, αφού το πλοίο πρέπει να αναχωρήσει στις 12:30, οπότε δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Ο κόσμος που είναι να επιβιβασθεί αρκετός και μαζί με αυτούς, αποφασίζουμε κι εμείς να επιβιβαστούμε στο πλοίο. Στο καταπέλτη μας υποδέχεται ο ένας από τους 2 Πλοιάρχους του ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ο κ.Παναγής Νεόφυτος, ο οποίος και μας καλωσορίζει στο πλοίο. Ακολουθεί ο έλεγχος των εισιτηρίων μας και η επιβίβαση μας από την είσοδο των επιβατών. Κυλιόμενες σκάλες μας οδηγούν γρήγορα και άνετα στο Deck 4, που αποτελεί και το ένα από τα δυο κοινόχρηστα Deck του πλοίου. Μπροστά μας συναντάμε τη Reception και το Λογιστήριο του ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ. Η πρώτη εντύπωση που μας αφήνουν οι κοινόχρηστοι χώροι είναι πολύ καλή. Λίγα πλοία τέτοιας ηλικίας, καταφέρνουν να διατηρούνται σε τόσο καλή κατάσταση και να προσφέρουν ακόμη τις υπηρεσίες τους στο επιβατικό κοινό. Η ώρα περνάει και πρέπει ν αφήσουμε τις αποσκευές μας στις καμπίνες, για να συνεχίσουμε τη περιήγηση μας στο πλοίο και να προλάβουμε να δούμε την αναχώρηση του. Η φόρτωση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και είμαστε έτοιμοι να ν αναχωρήσουμε. Βρισκόμαστε στη γέφυρα και καλούμε το Patras Traffic για να πάρουμε άδεια απόπλου. Το προπελάκι της πλώρης έχει πάρει “φωτιά” και σιγά σιγά ξεκολλάμε από το ντόκο. Στην γέφυρα βρίσκονται και οι 2 πλοίαρχοι του ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, οι κ.κ Αγάπιος Παριανός και Παναγής Νεόφυτος. Το ωράριο που ακολουθεί το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ επιβάλει την παρουσία 2 πλοιάρχων στη σύνθεση του πληρώματος, οπότε τη στιγμή της αναχώρησης μας από το λιμάνι της Πάτρας, έχουμε τη χαρά να παρευρίσκονται και οι 2 στη Γέφυρα. Μαζεύουμε άγκυρες και χαράσσουμε πορεία προς τη νότια έξοδο του λιμανιού. Να σημειώσουμε εδώ, ότι οι χειρισμοί για τις άγκυρες και ότι άλλο υπάρχει στη πλώρη του πλοίου, γίνονται από τη γέφυρα, διαδικασίες οι οποίες εκτελούνται με αυτό τον τρόπο,  στο ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ και σε ένα ακόμη πλοίο σε όλο τον κόσμο. Σταθερά αυξάνουμε την ταχύτητα μας και γρήγορα σταθεροποιούμαστε γύρω στους 20 κόμβους. Το πλοίο περήφανο βάζει ρότα για το λιμάνι της Σάμης, στο οποίο και θα φτάσουμε γύρω στις 15:15. Η κουβεντούλα με τους κ.κ.Πλοιάρχους αλλά και με τον Ανθυποπλοίαρχο κ.Παυλάτο Αργύριο, είναι ευχάριστη και η θεματολογία της στρέφεται γύρω από επίκαιρα θέματα, που αφορούν την ακτοπλοΐα μας.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μας αφιερώματα, η ξενάγηση και περιήγηση μας στους χώρους του ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ θα γίνει εν πλω, μιας και το βαπόρι στα λιμάνια της Σάμης και του Πισαετού δεν κάθεται πολύ, οπότε κι εμείς δεν έχουμε την ευχέρεια να το εξερευνήσουμε, κενό επιβατών. Αφετηρία της περιήγησης μας, το πρυμναίο εξωτερικό κατάστρωμα του Deck 4. Με πορεία από τη πρύμη προς τη πλώρη, θα πραγματοποιήσουμε μία ξενάγηση και στα 2 κοινόχρηστα καταστρώματα του πλοίου. Έτσι μετά από μια ολιγόλεπτη παραμονή στη πρυμναίο τμήμα του Deck 4, για τον απαραίτητο καφέ, εισερχόμαστε στους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους του πλοίου. Εδώ συναντάμε αρχικά, το πρυμναίο bar του βαποριού, με το όνομα IONIAN BAR. Μεγάλος χώρος, ο οποίος εκτός από το bar, φιλοξενεί το κατάστημα του πλοίου, το Λογιστήριο και τη Reception. Οι γεμάτοι φροντίδα και περιποίηση χώροι, σε κάνουν να απορήσεις ευχάριστα και να αναρωτηθείς, γιατί να μην βρίσκονται στην ίδια καλή κατάσταση, πλοία πιο νέα από αυτό? Αυτό που θέλει ο επιβάτης είναι, να πάει στον προορισμό του γρήγορα και άνετα. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές, που κρίνει και τις συνθήκες που επικρατούν μέσα στο πλοίο, την κατάσταση που βρίσκεται αυτό και στη περίπτωση που δεν τον ικανοποιούν, να δυσανασχετεί και να επιλέγει άλλο τρόπο μεταφοράς. Η αύρα που απορρέει από το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ είναι θετική και αυτό καταφέραμε να αισθανθούμε κι εμείς, σε αυτό το σύντομο ταξίδι μας. Συνεχίζοντας προς τα μπροστά, στο κέντρο του Deck, συναντάμε τα αεροπορικά καθίσματα και το χώρο με τα GAMES. Κι εδώ ο χώρος είναι περιποιημένος και περιμένει τον επιβάτη να ξεκουραστεί ή να διασκεδάσει με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αμέσως μετά βρίσκουμε το σαλόνι της διακεκριμένης θέσης με το όνομα VENUS BAR. Στο κέντρο του σαλονιού υπάρχει το bar, ενώ γύρω γύρω υπάρχουν πολυθρόνες και τηλεοράσεις για το επιβατικό κοινό. Σε όλο το πέρασμα μας κατά μήκος των κοινόχρηστων χώρων, δεν αισθανθήκαμε σε καμία περίπτωση στενότητα χώρου. Κινηθήκαμε άνετα και γρήγορα παρόλο που στο πλοίο υπήρχαν αρκετοί επιβάτες και κινιόντουσαν κι αυτοί μαζί μας στους ίδιους χώρους. Το λέμε αυτό, γιατί υπάρχουν νεότευκτα πλοία, που με αυξημένο πρωτόκολλο επιβατών νοιώθεις ότι πνίγεσαι, ότι δεν μπορείς να κινηθείς άνετα, αίσθημα που δεν αντιμετωπίζεις εδώ.

Χρησιμοποιώντας τo κλιμακοστάσιο, ανεβαίνουμε ένα deck και οδηγούμαστε πάλι στη πρύμη. Το βαπόρι εξακολουθεί να δαμάζει τη θάλασσα κι εμείς ν απολαμβάνουμε το ταξίδι. Το deck 5 είναι το κατάστρωμα εκείνο που περιλαμβάνει άφθονους εξωτερικούς χώρους. Από τη πρύμη μέχρι και λίγο μετά τις τσιμινιέρες του πλοίου, που βρίσκονται περίπου στο κέντρο του βαποριού, υπάρχουν  χώροι που αγαπάει ο κάθε καραβολάτρης. Όρθιος ή καθισμένος στα παγκάκια, που υπάρχουν στο κατάστρωμα αυτό, μπορεί να απολαύσει τη θέα και τη θάλασσα γύρω του. Στο συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν ήταν λίγοι αυτοί, που εκμεταλλεύτηκαν τις καιρικές συνθήκες και πέρασαν πολύ ώρα στο συγκεκριμένο σημείο. Στη συνέχεια της βόλτας μας προς τη πλώρη, συναντάμε τις καμπίνες των επιβατών. Το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ διαθέτει 9 δίκλινες καμπίνες, μία V.I.P και μία Α.Μ.Ε.Α. Όλες οι καμπίνες είναι ευρύχωρες και πλήρως εξοπλισμένες, με σκοπό να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επιβάτη. Το Deck 5 συμπληρώνει, η χαρακτηριστική γιαπωνέζικη γέφυρα του πλοίου. Λιτή και φιλόξενη, καταφέρνει να διατηρεί ακόμα πολλά στοιχεία από την γιαπωνέζικη καταγωγή της. Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν όργανα ναυσιπλοΐας, από τη ναυπήγηση του βαποριού. Πολλά από αυτά βέβαια έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας αλλά παραμένουν στη θέση τους και έτσι έχουμε εμείς την ευκαιρία να τα βλέπουμε και να τα θαυμάζουμε. Σαν γνήσιο γιαπωνέζικο σκαρί συναντάμε κι εδώ το φιστικί χρώμα, σήμα κατατεθέν των κατασκευών αυτών. Παντού όργανα και χειριστήρια που βοηθούν τους Αξιωματικούς του πλοίου στην ασφαλή πλοήγηση του.

Η ώρα έχει πάει 15:00 και σιγά σιγά αρχίζουμε να στρίβουμε αριστερά για να μπούμε στον κόλπο της Σάμης. Το καταπράσινο τοπίο γρήγορα σε καθηλώνει. Μειώνοντας ταχύτητα, προσεγγίζουμε τη προβλήτα του λιμανιού και με αριστερόστροφη πιρουέτα δένουμε στο ντόκο. Στη Σάμη κατεβαίνει και ο περισσότερος κόσμος που είχαμε κατά το ταξίδι μας. Άμεση αναχώρηση και χάραξη ρότας για το λιμάνι του Πισαετού, στην Ιθάκη. Διαπλέοντας το Στενό Ιθάκης-Κεφαλονιάς, φτάνουμε γύρω στις 15:50, στο λιμάνι του Πισαετού. Οι συζητήσεις που είχαμε κάνει λίγο νωρίτερα με τους πλοιάρχους, για τις συγκεκριμένες λιμενικές εγκαταστάσεις, έρχονται να επαληθευτούν. Καθημερινά και μάλιστα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι καπετάνιοι μας κάνουν άθλο για να δέσουν στο συγκεκριμένο λιμάνι. Μικρή προβλήτα και ελλιπείς λιμενικές εγκαταστάσεις. Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το γεγονός, ότι η παρουσία του υποθαλάσσιου καλωδίου της Δ.Ε.Η, που δίνει ρεύμα από την Κεφαλλονιά στην Ιθάκη, δεν αφήνει τα πλοία να ρίξουν άγκυρες, προκειμένου μην κοπεί το καλώδιο και διακοπεί η ηλεκτροδότηση του νησιού. Μία φορά έγινε αυτό το περιστατικό και η Ιθάκη έμεινε για αρκετές μέρες χωρίς ρεύμα. Η παραμονή μας στο Πισαετό διαρκεί 10 λεπτά κι έτσι γύρω στις 16:00, αμολάμε κάβους και επιστρέφουμε πίσω στο λιμάνι της Σάμης. Εκεί αυτή τη φορά θα καθίσουμε περισσότερη ώρα, οπότε μας δίνεται η ευκαιρία, να αφήσουμε το πλοίο και να περπατήσουμε στη Σάμη. Όμορφος τόπος, από τον οποίο έχουν καταγωγή πολλοί γνωστοί καπεταναίοι και εφοπλιστές. Ανεβαίνοντας ψηλά θαυμάζουμε το αρμονικό δέσιμο του ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ με το υπόλοιπο τοπίο. Η ώρα περνάει όμως και πρέπει να επιστρέψουμε στο πλοίο, για να ταξιδέψουμε πίσω, για το λιμάνι της Πάτρας. Στις 17:00 αφήνουμε τη Σάμη και βγαίνοντας στα ανοιχτά, αρχίζουμε να συναντάμε ένα ένα τα πλοία που έχουν αναχωρήσει για τα απογευματινά δρομολόγια των γραμμών Πάτρας-Ιταλίας.

Στις δυόμισι ώρες που μας απομένουν, βρίσκουμε το χρόνο να επισκεφτούμε και τα υπόλοιπα Deck του βαποριού, ξεκινώντας από το Deck 1 που βρίσκεται το μηχανοστάσιο. Εκεί μας υποδέχεται ο Α’ και ο Γ’ Μηχανικός του ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, οι οποίοι και μας ξεναγούν στα έγκατα του βαποριού. Η αγάπη της οικογένειας ΣΤΡΙΝΤΖΗ για τα πλοία έρχεται να επιβεβαιωθεί για άλλη μία φορά, βλέποντας την άριστη κατάσταση του Μηχανοστασίου. Λίγες είναι οι φορές που έχουμε ακούσει το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ να έχει καθυστερήσει λόγω μηχανικού προβλήματος  και αυτό οφείλεται στο μεράκι και στο ζήλο των μηχανικών και των ανθρώπων του ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, να διατηρούν όλα τα μηχανικά μέρη του βαποριού, σε πολύ καλή κατάσταση.

Να πούμε εδώ, ότι το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ κινείται από 2 μηχανές PIELSTICK 14 PC 2-2V, ισχύος 7000 ίππων η κάθε μια. Επίσης διαθέτει 3 ηλεκτρογεννήτριες DAIHATSU PSHTC-26D. Το ολικό μήκος του πλοίου είναι 120,78 μέτρα ενώ το πλάτος του φτάνει τα 17,20 μέτρα. Έχει βύθισμα 5,240 μέτρα και υπηρεσιακή ταχύτητα 21 κόμβους. Διαθέτει ένα Bow Thruster και Stabilizers. Κατασκευάστηκε το 1975 στα Ναυπηγεία Naikai της Ιαπωνίας και πρώτο του όνομα ήταν το VENUS. Το 1995 αγοράζεται από την STRINTZIS LINES και έρχεται στο Πέραμα, όπου και μετασκευάζεται. Το Ιούλιο του 1995 ξεκινάει τα δρομολόγια με το νέο του όνομα και από τότε εξυπηρετεί ακούραστα τα νησιά της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης. To θερινό πρωτόκολλο του είναι 1050 άτομα ενώ το χειμερινό 700 άτομα.

Το κυρίως γκαράζ καταλαμβάνει το Deck 2, το οποίο με μια πρώτη ματιά σου φαίνεται αχανές. Περιποιημένο και καθαρό, μπορεί να φιλοξενήσει μαζί με το επάνω γκαράζ, 250 I.X. ή ανάλογο συνδυασμό φορτηγών και οχημάτων. Στο αριστερό μέρος του Deck 2, υπάρχει η ράμπα που σε οδηγεί Deck 3. Εδώ εκτός από το επάνω γκαράζ, υπάρχουν οι καμπίνες του πληρώματος, η τραπεζαρία και η κουζίνα του πληρώματος καθώς και η καμπίνα Α.Μ.Ε.Α. για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επιστρέφουμε στη Γέφυρα, μιας και το ρολόι δείχνει 19:30 κι εμείς είμαστε πολύ κοντά στο λιμάνι της Πάτρας. Στη παρέα μας έχει προστεθεί και ο Υποπλοίαρχος κ.Μανιάς Δημοσθένης, ο οποίος έχει αναλάβει βάρδια στη Γέφυρα. Από τη δεξιά βαρδιόλα παρατηρούμε το νέο λιμάνι της Πάτρας, το οποίο είναι πανέτοιμο να υποδεχτεί τους νέους του “ενοίκους”. Είσοδος από τη νοτία και με δεξιόστροφη μανούβρα, ερχόμαστε και δένουμε στο γνωστό μας σημείο, την προβλήτα 4 του λιμανιού της Πάτρας. Στην προβλήτα πολύς κόσμος, αφού το πλοίο  στις 20:30, θ’ αναχωρήσει πάλι για τον ίδιο προορισμό, με μόνη αλλαγή, ότι στην Ιθάκη, θα δέσει στο Βαθύ, όπου και θα διανυκτερεύσει.

Ένα ακόμα ταξίδι μας έχει φτάσει στο τέλος του. Ο “Ζορό” της STRINTZIS FERRIES, με τη χαρακτηριστική μπλε λωρίδα, που έχει προστεθεί μετά την τελευταία ετήσια επιθεώρηση του, μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Η προσμονή του ταξιδιού αυτού άξιζε, αφού η ολιγόωρη παραμονή μας πάνω σε αυτό, μας κάλυψε σαν καραβολάτρες. Τα μεγάλα εξωτερικά Deck, με την απίστευτη θέα προς τη θάλασσα, οι περιποιημένοι κοινόχρηστοι χώροι αλλά και γενικά η όλη εικόνα του πλοίου, μας εξέπληξαν ευχάριστα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην οικογένεια Στρίντζη, αφού το μεράκι και η θέληση της, να προσφέρει σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό, έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την επιβατική ναυτιλία.

Όπως κάνουμε πάντα, να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που μας βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του αφιερώματος και είναι οι :

Από την STRINTZIS FERRIES
Τον κ.Αντώνιο Στρίντζη του Κων/νου

Από το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Τον κ. Αγάπιο Παριανό, Πλοίαρχο
Τον κ. Παναγή Νεόφυτο, Πλοίαρχo
Τον κ. Χρήστο Δελαπόρτα, Ύπαρχο
Τον κ. Δημοσθένη Μανιά, Υποπλοίαρχo
Τον κ. Αργύριο Παυλάτο, Ανθυποπλοίαρχο
Τον κ. Σταύρο Αμίτση, Α’ Μηχανικό
Τον κ. Σπυρίδωνα Γαβριελάτο, Α’ Οικονομικό
Τον κ.Ιάσωνα Χαριτάτο, Αρχιθαλαμηπόλο

Cpt Παναγή και cpt Αγάπιε, σας ευχαριστούμε για την αληθινή φιλοξενία, την παρέα και όσα κάνατε για εμάς καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού. Θα χαρούμε πάρα πολύ να σας συναντήσουμε και πάλι.
Cpt Αργύρη, ελπίζουμε να μην σε κουράσαμε κατά την διάρκεια της παραμονής μας στην γέφυρα και να σε ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για την προθυμία σου, να μας βοηθήσεις σε ότι χρειαστήκαμε για να ολοκληρώσουμε το αφιέρωμα-ταξίδι μας.
Ίσως γινόμαστε κουραστικοί με τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας, άλλα συναντάμε ανθρώπους, πρόθυμους να μας εξηγήσουν και να μας βοηθήσουν σε ότι κάνουμε στα ταξίδια μας και το ίδιο έκαναν και ο Α’ και Γ’ μηχανικός του Κεφαλονιά, που παρ’ όλο το φόρτο της δουλειάς τους, μας ξενάγησαν με ιδιαίτερη χαρά, στην καρδιά του πλοίου, η οποία είναι σε άψογη κατάσταση.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον Ιάσωνα τον αρχιθαλαμηπόλο, για την υποδοχή και την διευκόλυνση που μας παρείχε σε αυτές τις ώρες που βρεθήκαμε στο πλοίο, αλλά και όλα τα παιδιά του πληρώματος που με την καλοσύνη τους και την ευγένεια τους, μας σκλάβωσαν, όχι μόνο εμάς αλλά και τους επιβάτες και αυτό φαίνεται.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις φωτογραφίες από το αφιέρωμα.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,548ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
655ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα