Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Κέρκυρα: Έξαλλοι οι τουριστικοί πράκτορες με την αύξηση λιμενικών τελών

ημιογόνες, χαρακτηρίζουν οι τουριστικοί πράκτορες της Κέρκυρας τις συνέπειες από την αύξηση λιμενικών τελών των πλοίων που λειτουργούν στην πορθμειακή γραμμή του νησιού τους και ζητούν με επιστολή τους στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.HΓ.) την κατάργηση τους.

Στην επιστολή με τίτλο «Προκλητικά άδικη, εμφατικά ατεκμηρίωτη και αδικαιολόγητα επιθετική η απόφαση του Ο.Λ.ΗΓ θίγει την Κέρκυρα» οι τουριστικοί πράκτορες, αναφέρουν:

«Κύριε Πρόεδρε,

Με ανάμικτα συναισθήματα, έκπληξης, απορίας και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε την μονομερή απόφαση του Οργανισμού σας για την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των λιμενικών τελών, που έχει ως άμεσο αποτέλεσμα, εάν και εφόσον υλοποιηθεί, τον κίνδυνο εκθεμελίωσης ενός από τους πιο προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας όπως είναι η Κέρκυρα.

Παράλληλα δε, θα χτυπηθεί με βαρβαρότητα ο οικογενειακός προγραμματισμός των κατοίκων του νησιού, αφού πλέον η μετακίνηση στην απέναντι ηπειρωτική ακτή, θα είναι «δυσπρόσιτη» λόγω της οικονομικής αύξησης των εισιτηρίων, αφού η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των λιμενικών που θα επιφέρει και την αύξηση τους, ουσιαστικά θα μετακυλήσει στις τσέπες των επιβατών.

Με την ευκαιρία θα σημειώσω μόνο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι το εισιτήριο στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη, με τον νέο τρόπο υπολογισμού των λιμενικών τελών που μονομερώς και αδικαιολογήτως επιβάλατε, θα αυξήσει την τιμή κατά 1250% ή κατά 12,5 φορές.

Γιατί αποφασίσατε μονομερώς, να αλλάξετε τον τρόπο υπολογισμού των τελών ελλιμενισμού στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης, όχι υπολογίζοντας ποσοστό, αλλά επιβάλλοντας συγκεκριμένο ποσό;

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το παράδειγμα των συναδέλφων ότι ένα ΕΙΧ αυτοκίνητο για να μεταφερθεί από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας στην Ιταλία τα τέλη είναι 1,97 ευρώ και Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα 3 ευρώ.

Η μονομερής ενέργεια του Ο.Λ.ΗΓ να αυξήσει τα τέλη ελλιμενισμού με τρόπο αντίθετο από αυτόν που υπολογίζονται σε όλες τις υπόλοιπες πορθμειακές γραμμές του εσωτερικού δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, στα οποία οι απαντήσεις, όσες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν πείθουν, τόσο για το ορθό της απόφασης, όσο και για τα κίνητρα της απόφασης, αυξάνοντας τις απορίες μας, γιατί ο Ο.Λ.ΗΓ οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη απόφαση που δεν συνάδει με το πνεύμα καλής γειτονίας των περιοχών μας, αλλά και με την δεοντολογία της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε, όσον αφορά την μονομέρεια.

Γιατί δεν προηγήθηκε μια συζήτηση ή έστω μια ενημέρωση των θεσμικών παραγόντων της Κέρκυρας και των συναδέλφων σας στον Ο.Λ.ΚΕ. για την πρόθεση σας να προβείτε στη συγκεκριμένη απόφαση; Τουλάχιστον από όσο γνωρίζουμε δεν υπήρξε ένας τέτοιος διάλογος.

Κύριε Πρόεδρε ,

Πραγματικά δεν κατανοούμε τα κίνητρα που σας ώθησαν σε μια τέτοια απόφαση, η οποία αντίκειται στην αρχή της καλής γειτονίας και επιπροσθέτως δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Ο κάθε νουνεχής αντικειμενικός παρατηρητής αντιλαμβάνεται ότι η ενδεχόμενη αύξηση των τελών θα μετακυλήσει στην αύξηση των εισιτηρίων παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς.

Είναι μια απόφαση που οφείλετε να επανεξετάσετε και να ανακαλέσετε άμεσα. Αναμένουμε να πράξετε αναλόγως”.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,413ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα