Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Κως : Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας δημοτικών λιμενικών ταμείων για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Το ζήτημα της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού, έθεσε ο Αντιδήμαρχος κ. Δαυίδ Γερασκλής στην ειδική συνεδρίαση της επιτροπής περιφερειών της Βουλής με θέμα την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα.

Με την άποψη του κ. Γερασκλή συντάχθηκαν φορείς της κρουαζιέρας ενώ συμφώνησε και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κουρουμπλής, που προανήγγειλε μάλιστα την κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Ο κ. Γερασκλής, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα, επισημαίνει: “Πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας των Λιμενικών Ταμείων, για να αναπτυχθεί ο θαλάσσιος τουρισμός.Αυτή τη στιγμή, η όποια παρέμβαση θέλουμε να κάνουμε στις λιμενικές εγκαταστάσεις για να αναπτυχθεί η κρουαζιέρα, υπόκειται σε δεκάδες γραφειοκρατικά εμπόδια. Χρειάζεται ευελιξία.”

Στη συνεδρίαση της επιτροπής περιφερειών της Βουλής, εκφράστηκε ο προβληματισμός και η ανησυχία για την πτώση της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία που αναγκάζουν τις εταιρείες κρουαζιέρας να μετακινηθούν προς τη Δυτική Μεσόγειο.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνεδρίασης μεταξύ του κ. Γερασκλή και του κ. Κουμπενά, αντιπροέδρου της Celestyal Cruises, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και με αντικείμενο τη συνεργασία μεταξύ του Δήμου της Κω και της εταιρείας.

Ο κ. Γερασκλής προσκάλεσε τον κ. Κουμπενά στην Κω προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τις παρεμβάσεις και τις νέες υποδομές και υπηρεσίες που ετοιμάζει στο λιμάνι το Λιμενικό Ταμείο.

Τις επόμενες ημέρες ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης θα παρουσιάσει το σχεδιασμό του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

tourismtoday.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,692ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα