Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Κρουαζιέρα: Σε ποια άτομα απαγορεύεται η επιβίβαση

Ενισχυμένα μέτρα ελέγχου για την αντιμετώπιση των κορωνοϊού στην κρουαζιέρα, ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA), στο πλαίσιο της δέσμευσης της βιομηχανίας κρουαζιέρας για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των επισκεπτών και του πληρώματος, καθώς και των κατοίκων των λιμενικών πόλεων και προορισμών σε όλο τον κόσμο.

Με βάση την απόφαση, τα μέλη της CLIA υποχρεούνται να υιοθετήσουν τους παρακάτω κανονισμούς…

-Απαγορεύεται η επιβίβαση σε όλα τα άτομα που έχουν ταξιδέψει ή έχουν διέλθει μέσω αεροδρομίων στη Νότια Κορέα, το Ιράν, την Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, και κάθε δήμου της Ιταλίας που υπόκειται σε μέτρα απομόνωσης (καραντίνας) από την ιταλική κυβέρνηση, όπως ορίζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων, εντός 14 ημερών πριν από την επιβίβαση.

-Απαγορεύεται η επιβίβαση σε όλα τα άτομα που 14 ημέρες πριν την επιβίβαση, έχουν έρθει σε επαφή ή έχουν βοηθήσει στη φροντίδα οποιουδήποτε είναι ύποπτο κρούσμα ή διαγνωσμένο με κορωνοϊό ή που επί του παρόντος υπόκεινται σε παρακολούθηση της υγείας τους για πιθανή έκθεση στον ιό.

-Διενέργεια ελέγχου προ επιβίβασης για την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης. Πρέπει να παρέχεται ενισχυμένος έλεγχος και αρχική ιατρική υποστήριξη, ανάλογα με τις ανάγκες, σε άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα που παραπέμπουν στον κορωνοϊό.

Η CLIA επισημαίνει ότι, σε συντονισμό με τις εταιρίες κρουαζιέρας, ιατρικούς εμπειρογνώμονες και κέντρα λήψης αποφάσεων σε όλο τον κόσμο, η Ένωση και τα μέλη της θα συνεχίσουν να παρακολουθούν από κοντά τις νέες εξελίξεις που σχετίζονται με τον COVID-19 και θα τροποποιήσουν τις πολιτικές αυτές όπως κρίνεται απαραίτητο, με προσοχή στην υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και το πλήρωμα. Εφόσον υιοθετούνται αυστηρά μέτρα, όπως ορίζονται από τις εθνικές και διεθνείς υγειονομικές αρχές, η CLIA και τα μέλη της, σε συνάρτηση με τις ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εκτιμούν ότι δεν δικαιολογούνται περιορισμοί στα ταξίδια των πλοίων.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,668ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα