Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Λιμάνι Κυλλήνης: Ηλεκτροδότηση ελλιμενισμένων πλοίων από ξηρά

Το λιμάνι της Κυλλήνης θα είναι η πρώτη περιοχή της Μεσογείου που θα εγκατασταθεί η πιλοτική εφαρμογή ηλεκτροδότησης ελλιμενισμένων πλοίων μέσω δικτύου ξηράς.

Το έργο που συγχρηματοδοτείται από το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απασχόλησε την συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας Διονύση Καλαματιανό και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου στην Αθήνα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι δεν υφίσταται θέμα συνένωσης του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, καθώς ανήκει στην κατηγορία Εθνικών Λιμένων.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την αδειοδότηση του έργου επέκτασης του προσήνεμου μόλου προϋπολογισμού 3.124.193, αλλά και τα στάδια έγκρισης της κυκλοφοριακής μελέτης στο λιμάνι.

Από την Διεύθυνση Λιμενικής Πολιτικής επισημάνθηκε ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης οφείλει εκ του νόμου να αναλάβει και την διαχείριση του αλιευτικού καταφυγίου του Αγ. Παντελεήμονα το οποίο δεν έχει φορέα διαχείρισης, αλλά ανήκει στον ίδιο Δήμο.

tourismtoday.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,038ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα