Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΡΟΥ

…σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα κατασκευαστικά και τεχνικά χαρακτηριστικά τους, καθώς και τα ειδικότερα γεωφυσικά και λοιπά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής, όπως είναι η εγγύτητα παραλιών και λιμενικής εγκατάστασης, τα σχετικώς μικρά θαλάσσια βάθη, οι πολυσύχναστες παραλίες, η κίνηση ή/και αγκυροβολία μεγάλου αριθμού σκαφών (τουριστικά, ταχύπλοα, αλιευτικά, φορτηγά, δεξαμενόπλοια).      
 Εν προκειμένω, δοθείσης της ευκαιρίας, μεταφέρουμε εκτιμήσεις ικανού αριθμού έμπειρων ναυτικών (Ε.Ν.) της περιοχής μας, σύμφωνα με τις οποίες, προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προβλήματος, θα συμβάλλει αποφασιστικά η τήρηση   – από τα εισερχόμενα πλοία – ταχύτητας όχι μεγαλύτερης των 14 ν.μ. ανά ώρα, κατά την προσέγγιση και παράλλαξη του Ακρωτηρίου Αγίου Φωκά και οπωσδήποτε μικρότερης των 10 ν.μ. ανά ώρα, κατά την είσοδό τους στο δίαυλο της λιμενολεκάνης (ερυθρός και πράσινος φωτοσημαντήρας – ΄΄σπίθες΄΄), ακριβώς όπως ορίζεται και στην αριθ. πρωτ. 3212/04/2005/18-07-2005 Απόφαση Λιμενάρχη Πάρου, η οποία έχει κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους και εξακολουθεί να ευρίσκεται σε ισχύ.       
…στο πλαίσιο της κοινής μας προσπάθειας για την εξεύρεση της βέλτιστης ισορροπίας επί του θέματος, σεβόμενοι τα δικαιώματα των χρηστών των παραλιών και με γνώμονα την ομαλή ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Πάρου και την ασφαλή κίνηση των πλοίων
…πιστή εφαρμογή των κείμενων διατάξεων, που ρυθμίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα και την ορθή εφαρμογή των κανόνων της ναυτικής τέχνης (σύμφωνα, πάντα, με τις ελικτικές ικανότητες των πλοίων), αλλά και εξετάζοντας ενδεχομένως και την περίπτωση τροποποίησης των ωρών αφιξοαναχώρησης των προγραμματισμένων δρομολογίων σας για χρονικό διάστημα ολίγων λεπτών (όχι άνω των δέκα).

…θα υποβάλλεται Αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα,για τυχόν περαιτέρω ποινική αξιολόγηση

Σχετικά με τα παραπάνω που αποτελούν μέρος εγγράφου που απέστειλε το Λιμεναρχείο Πάρου σε όσες ακτοπλοϊκές εταιρείες προσεγγίζουν το λιμάνι τους και δημοσίευσε το peiratikoreportaz.blogspot.com  χθες το βράδυ  το ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ έχει να θέση τις εξής απορίες…

…μήπως το λιμάνι της Παροικιάς – τελικά – δεν είναι ασφαλές για τα υπερσύγχρονα και πανάκριβα πλοία και δεν προσφέρεται για “λιμάνι” ?

…μήπως να γίνει δέηση στον Θεούς Ποσειδώνα και Αίολο να παύσουν οι άνεμοι και τα κύματα και να παύσει και η μεταξύ τους συνεργασία ?

…μήπως να σταματήσουν οι προσεγγίσεις πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν οδηγηθεί κάποιος Πλοίαρχος σιδηροδέσμιος ενώπιον του Εισαγγελέα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπογράφοντα ?


 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,546ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
655ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα