Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Με πρωτοβουλία της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν Δήμαρχοι τουριστικών περιοχών – προορισμών κρουαζιέρας

Με πρωτοβουλία της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν Δήμαρχοι τουριστικών περιοχών – προορισμών κρουαζιέρας: 
  • Σαντορίνης, 
  • Ηρακλείου, 
  • Κέρκυρας, 
  • Ρόδου,
  • Πύργου, 
  • Πάτμου και 
  • Αργοστολίου, 
καθώς και οι εκπρόσωποι διαχειριστριών εταιρειών κρουαζιεροπλοίων στην Ελλάδα. Συζητήθηκε το ενδιαφέρον θέμα, σχετικά με την επαναλειτουργία της κρουαζιέρας, καθώς και άλλων διευκολύνσεων στον κλάδο αυτό του θαλάσσιου τουρισμού, με τα πολλά και ποικίλα οφέλη για την τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής των λιμένων προσεγγίσεων, ιδιαίτερα του νησιωτικού χώρου, καθώς και την οικονομία της Χώρας.
Από πλευράς Δημάρχων επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον για την επαναδραστηριοποίηση της κρουαζιέρας και όλες οι πλευρές ήσαν σύμφωνες, σχετικά με τις προϋποθέσεις τηρήσεως των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας, που θα καθοριστούν από τους αρμοδίους φορείς και θα εφαρμοστούν και στον εθνικό χώρο.
Όλα τα στοιχεία στα οποία έγινε αναφορά, σχετικά με τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν και την προετοιμασία κάθε προορισμού, κατεγράφησαν, προκειμένου να ενημερωθούν οι διαχειρίστριες εταιρείες, μέσω των εκπροσώπων τους στην Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη.

Ενημερώθηκαν οι παράγοντες που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, σχετικά με το ενδιαφέρον της Ενώσεως, τις παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες επικοινωνίας με όλους τους αρμοδίους κρατικούς παράγοντες και συγκεκριμένα την τελευταία χθες, που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Ναυτιλίας, όπου υπήρξε ενημέρωση σχετικά με την εξέταση τώρα του θέματος της κρουαζιέρας, σε όλο το φάσμα. Στόχος, η εκτίμηση όλων των παραγόντων, που έχουν ενδιαφέρον για τον κλάδο αυτό του θαλάσσιου τουρισμού, ώστε και με τον καθορισμό των μέτρων προστασίας, γνωστών ως πρωτοκόλλων, να μπορέσει να γίνει ο κατάλληλος σχεδιασμός, που θα οδηγήσει στον προσδιορισμό του χρόνου άρσης των σημερινών περιορισμών και απαγορεύσεων και την επανεκκίνηση των δρομολογίων των κρουαζιεροπλοίων.
Από την πλευρά της Ενώσεως τονίστηκε ότι η Χώρα μας, με τα χαρακτηριστικά της δύναμης της ναυτιλίας, του τουρισμού, του μεγάλου αριθμού προορισμών κρουαζιέρας στην Ελληνική Επικράτεια, που δεν συγκεντρώνουν όλοι οι άλλοι προορισμοί χωρών της ανατολικής Μεσογείου, έχει κάθε λόγο να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη μακρά ιστορία της κατηγορίας αυτού του κλάδου του τουρισμού, που έπαιξε σπουδαίο ρόλο να γίνει γνωστή η Χώρα στο εξωτερικό.
Η Ένωση και τα Μέλη μας, τονίστηκε ότι είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου για τη συνεργασία με όλους τους αρμοδίους φορείς της Κεντρικής Διοίκησης, ιδιαίτερα την περίοδο αυτή, όπως με το Υπουργείο Ναυτιλίας, Τουρισμού, Υγείας, ΕΟΔΥ, καθώς και με τους φορείς Διοίκησης και Διαχείρισης των λιμένων, προκειμένου για την τήρηση όλων των μέτρων που επιβάλλει η σημερινή κατάσταση και στον χρόνο που θα κριθεί αυτό αναγκαίο.
Τέλος τονίστηκε ακόμα ότι η Πολιτεία θα πρέπει, χωρίς καθυστέρηση, να συνδράμει, προκειμένου να επανέλθει ο κλάδος αυτός του θαλάσσιου τουρισμού σταδιακά στην ομαλή του λειτουργία.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

40,682ΥποστηρικτέςΚάντε Like
671ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
637ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα