Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Με τελεσίδικη απόφαση της Διεθνούς Διαιτησίας κρίθηκε ότι η Ελληνική Δημοκρατία ευθύνεται έναντι της Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ

Με τελεσίδικη απόφαση της Διεθνούς Διαιτησίας κρίθηκε ότι η Ελληνική Δημοκρατία  ευθύνεται έναντι της Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά) για πάνω από 200 εκατομμύρια Ευρώ

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2017.

Ο Όμιλος Privinvest,  του οποίου μέλος είναι η Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), προβαίνει στο ακόλουθο σχόλιο σε συνέχεα της απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (“ICC”):

Πριν από επτά χρόνια, το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε μέσα σε κλίμα ευφορίας την επένδυση του Ομίλου μας στην Ελλάδα.

Το πολλά υποσχόμενο αυτό εγχείρημα κατέρρευσε γρήγορα από αποκλειστική ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου, κάτι που μας ανάγκασε να προσφύγουμε ενώπιον της Διεθνούς Διαιτησίας για να προστατεύσουμε τον Όμιλό μας, το μέλος μας Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ) μαζί με  τους εργαζόμενους του, ενώ επιπροσθέτως  αναγκαστήκαμε να συμπεριλάβουμε και πρόβλεψη στις οικονομικές μας καταστάσεις για ποσό άνω των 160 εκατομμυρίων Ευρώ. Ως να μη έφθαναν τα ανωτέρω, είναι γνωστό ότι έχουμε υποστεί και συκοφαντική δυσφήμιση από ορισμένους πολιτικούς – που ενδεχομένως να στόχευε στην κάλυψη  των  εσφαλμένων ενεργειών και των καταστροφικών παραλείψεων  του Δημοσίου απέναντί μας.

Σήμερα, όμως, με την έκδοση της απόφασης του ICC δικαιωνόμαστε. Τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (γνωστά και ως Ναυπηγεία Σκαραμαγκά),  και οι εργαζόμενοί τους μπορούν να ατενίσουν  ένα  μέλλον που πάντοτε άξιζαν, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο κρίθηκε ότι ευθύνεται έναντι της Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ ) για πάνω από 200 εκατομμύρια Ευρώ, πλέον  περαιτέρω αποζημιωτικής ευθύνης που αναγνωρίστηκε ότι υπέχει το Ελληνικό Δημόσιο υπέρ των Ναυπηγείων μας.

Επιπλέον, το Διαιτητικό Δικαστήριο αναγνώρισε την ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου από τον  βλαβερό χειρισμό των συνεννοήσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) – μια αποτυχία του δηλαδή που συνέβαλε στην μέχρι τώρα καταστροφική πορεία του ναυπηγείου της Privinvest στην Ελλάδα.

Αναμένουμε από το Ελληνικό Δημόσιο να εκτελέσει όλα όσα διατάσσονται σε αυτή την απόφαση και να σεβαστεί επί τέλους τις συμβατικές του σχέσεις με τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ.

Είναι δε προφανές ότι θα συνεχίσουμε τις ανταγωγικές αξιώσεις μας κατά του Ελληνικού Δημοσίου στην μεταγενέστερη διαιτητική διαδικασία ενώπιον του ICC που άρχισε οψίμως το Ελληνικό Δημόσιο και που περιστρέφεται γύρω από το ίδιο ζήτημα, ενώ παράλληλα οι μέτοχοί μας συνεχίζουν απρόσκοπτα τις δίκαιες διεκδικήσεις τους  κατά του Ελληνικού Δημοσίου στο Διεθνές Κέντρο για την Επίλυση Επενδυτικών Διαφορών βάσει της σχετικής Διμερούς Σύμβασης για την Προστασία των Επενδύσεων, ώστε να επέλθει πλήρης δικαίωσή μας και ως προς αυτό το σκέλος.

 Λίγα λόγια για την Privinvest

Η Privinvest, που εδρεύει στην Μ. Ανατολή υπό την διοίκηση του CEO της κ. Iskandar Safa, έχει εγκαταστάσεις και ναυπηγεία σε πλειάδα χωρών συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, Γερμανίας και σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Ο βασικός πυρήνας των δραστηριοτήτων της είναι ο σχεδιασμός και η ναυπήγηση πολεμικών και εμπορικών σκαφών, η προμήθεια ενοποιημένων συστημάτων, προγραμμάτων υποστήριξης πολεμικών στόλων, η υποστήριξη και μεταφορά τεχνολογίας σε χώρες που επιθυμούν να αναπτύξουν την ναυπηγική τους βιομηχανία. Επικουρικά προς τις ναυπηγικές της δραστηριότητες η Privinvest συμμετέχει αυξανόμενα στην βιομηχανία της υδροκινητικής και  των τουρμπίνων. Τα ναυπηγεία της Privinvest έχουν παραδώσει περισσότερα από 2.000 σκάφη και τα προϊόντα της έχουν παρουσία σε περισσότερα από 40 πολεμικά ναυτικά ανά τον κόσμο. Επί του παρόντος, πέραν του σημαντικού αριθμού ιδιωτών πελατών, ο όμιλος Privinvest κατασκευάζει για 6 σημαντικά πολεμικά ναυτικά. Οι ναυπηγικές εταιρείες της Privinvest απολαμβάνουν διαρκή εξαγωγική επιτυχία και διαθέτουν ένα ισχυρό κατάλογο παραγγελιών από τους πελάτες του Ομίλου διεθνώς. https://www.privinvest.com/

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,425ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα