Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Μια ακόμη ομάδα εργασίας για την ακτοπλοΐα -Στόχος η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Mια ακόμη ομάδα εργασίας για αλλαγές στην ακτοπλοΐα  συστάθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας. Αυτή τη φορά με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή συγκροτήθηκε η «Ομάδα Εργασίας για την Αναδιάρθρωση του Θεσμικού Πλαισίου των Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών» η οποία οφείλει να έχει ολοκληρώσει το έργο της σε τρεις μήνες (το αργότερο) από την 1η συνεδρίαση της.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια  «η Ομάδα Εργασίας έχει ως αποστολή τη μελέτη, επεξεργασία και υποβολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ολοκληρωμένου σχεδίου για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με γνώμονα: Την πλήρη κάλυψη των κοινωνικών και οικονομικών αναγκών της νησιωτικής επικράτειας, την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της νησιωτικής με την ηπειρωτική Ελλάδα,  την αναβάθμιση του ελληνόκτητου στόλου,  τη καλύτερη αξιοποίηση του προϋπολογισμού των άγονων γραμμών».<

Επίσης η Ομάδα Εργασίας εισηγείται στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφορικά με το αντικείμενό της και οφείλει να υποβάλλει αναφορές, σε τακτά χρονικά διαστήματα, σχετικά με την πρόοδο των εργασιών της στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην Ομάδα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Διονύσιος Καλαματιανός ως συντονιστής, ο Αντιπλοίαρχος ΛΣ Γρηγόριος Γραβάνης, εισηγητή της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών, Γεώργιος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ως εκπρόσωπο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο Γεράσιμος Δαμουλάκης, Δήμαρχος Μήλου ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ο Ιωάννης Ρούσσος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ως εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο Μιχάλης Σακέλλης, πρόεδρος και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, ο Ιωάννης Κούβαρης πρόεδρος και εκπρόσωπο της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και ο Παράσχος Τσαγκάρης, πρόεδρος και εκπρόσωπος της Ένωσης Πλοιοκτητών Πορθμείων Εσωτερικού.

Επίσης στις συνεδριάσεις καλούνται και μετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων και της Δημόσιας Αρχής Λιμένων.

Ακόμη μπορεί να συμμετάσχουν, χωρίς δικαίωμα ψήφου, εφόσον καλούνται από τον Συντονιστή της, ειδικοί σε θέματα ακτοπλοΐας, καθώς και εμπειρογνώμονες του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα.

tovima.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,649ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
659ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα