Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Μία μη δεσμευτική προσφορά για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

Ισχνό αποδεικνύεται το ενδιαφέρον για την απόκτηση των ναυπηγείων Ελευσίνας, καθώς σήμερα, τελευταία ημέρα υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών, προέκυψε μόλις ένας ενδιαφερόμενος επενδυτής. Η είδηση ωστόσο, είναι, ότι αυτός, δεν είναι ο Πάνος Ξενοκώστας της ONEX Shipyards που πρόσφατα απέκτησε τα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου και ο οποίος είχε δηλώσει δημοσίως το ενδιαφέρον και για τη διάσωση και των ναυπηγείων Ελευσίνας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η μόνη μη δεσμευτική προσφορά που έχει κατατεθεί ως αυτή τη στιγμή, είναι του κοινοπρακτικού σχήματος Interem – BlackHawk.  Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που κατέθεσε το συγκεκριμένο σχήμα να και μη δεσμευτική θεωρείται αξιόπιστη για την εξυγίανση των ναυπηγείων και προβλέπει την καταβολή κεφαλαίων κίνησης ύψους 25 εκατ. ευρώ ως άμεση ρευστότητα για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων του.  Παρότι το ενδιαφέρον αποδείχτηκε ισχνό, οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι οι διαδικασίες θα συνεχιστούν κανονικά, με στόχο ο εν δυνάμει επενδυτής να προχωρήσει στο επόμενο διάστημα στην υποβολή δεσμευτικής προσφοράς.

Ως προς την απόσυρση του ενδιαφέροντος του κ. Ξενοκώστα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η πρόθεσή του ήταν γνωστή στην κυβέρνηση εδώ και κάποιο καιρό και αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της ONEX Shipyards, επέλεξε να δώσει έμφαση στο Νεώριο Σύρου.

Τις διαδικασίες στην Ελευσίνα «τρέχει» για λογαριασμό των πιστωτριών τραπεζών η KPMG, η οποία και θα κληθεί να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα, τόσο λόγω του γεγονότος ότι τα ναυπηγεία βρίσκονται σε φάση αδράνειας, όσο και λόγω του ύψους των υποχρεώσεών τους.

Οι υποχρεώσεις των ναυπηγείων Ελευσίνας, ανέρχονται στα 209 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 13,6 εκατ. ευρώ οφείλονται στους 550 εργαζομένους τους. Από τα υπόλοιπα, το 48% των οφειλών είναι προς την Alpha Bank και το 40% προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το δημόσιο και προμηθευτές.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,423ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα