Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Μικρή εισροή υδάτων παρουσίασε χθες το απόγευμα 29/8 το POWER JET

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα 29/8, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ”POWER JET” σημαίας Κύπρου, ότι μετά τον απόπλου του από τον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, παρουσίασε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο jet room του πλοίου και επιστρέφει στον οικείο λιμένα. Το εν λόγω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο με προορισμό τον λιμένα Ηρακλείου ν. Κρήτης.

Στη συνέχεια, το ”POWER JET” κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Κατόπιν διενέργειας ελέγχου από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων μικρής έκτασης στον χώρο του αριστερού jet room , λόγω προβλήματος στον άξονα της εξωτερικής αριστερής κύριας μηχανής, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου του πλοίου και έπειτα από εργασίες του πληρώματος, έγινε παύση εισροής υδάτων.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα