Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Περιορισμός Της Κυκλοφορίας Των Πολιτών Γραμμές Εσωτερικού

Βάσει της Υ.Α. Δ1α/Γ.Π οικ 20036/22.3.2020 (Φ.Ε.Κ. Β/ αρ. φύλλου 986) επιβλήθηκε ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω στην Επικράτεια. Ο περιορισμός ισχύει για το χρονικό διάστημα από 23.03.2020 ώρα 06:00 έως και 06.04.2020 και ώρα 06:00.

Με βάση τη νεότερη Υ.Α. δεν μπορούν να ταξιδέψουν πλέον ούτε  οι μόνιμοι κάτοικοι νησιών όπως αυτό προβλεπόταν στην Υ.Α. που εκδόθηκε στις 20.3.2020 με αντικείμενο τον περιορισμό των μετακινήσεων μέσω επιβατικών πλοίων.

Αναλυτικά, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, σας ενημερώνουμε με τα παρακάτω:

Α) ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ

Πλέον μπορούν να ταξιδέψουν με επιβατικά πλοία ΜΟΝΟ:

  1. Μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, Ειδικοί Γραμματείς και Υπηρεσιακοί Γραμματείς, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.
  2. Μετακινούμενοι για λόγους έκτακτης κοινωνικής ανάγκης (λ.χ. κηδεία) εφόσον τούτο αποδεικνύεται από κατάλληλα πιστοποιητικά.
  3. Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

Β)  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  1. Όσοι ταξιδεύουν για τον τόπο κατοικίας τους δεν  χρειάζεται πέραν των εγγράφων που αποδεικνύουν την κατοικία τους να συμπληρώσουν επιπλέον βεβαίωση τύπου B.  Συνεπώς απαιτείται  βεβαίωση που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, ή αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.
  2. Βεβαίωση τύπου Β όπου αυτό προβλέπεται.
  3. Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.

Υπενθυμίζουμε ότι θα γίνεται αυστηρός έλεγχος για τη σωστή εφαρμογή της διαδικασίας και την ορθότητα των απαραίτητων δικαιολογητικών από τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές και από το πλοίο κατά την επιβίβαση.

Γ) ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Επιπλέον αναφορικά με όσους θέλουν να ακυρώσουν τα εισιτήρια τους λόγω της απόφασης του Υπουργείου, εφαρμόζεται το άρθρο 4 παρ. 1 εδάφιο δδ) του Ν. 3709/2008, για ακύρωση λόγω ανωτέρας βίας:

«δδ. Επιστροφή ολόκληρου του ναύλου συν τις κρατήσεις υπέρ τρίτων και το ΦΠΑ, ανεξαρτήτως του χρόνου ειδοποίησης του μεταφορέα, όταν ο επιβάτης για λόγους ανωτέρας βίας, ιδίως για λόγους υγείας που αποδεικνύονται εγγράφως, αδυνατεί να ταξιδέψει στην προγραμματισμένη ημέρα και ώρα για την οποία εκδόθηκε το εισιτήριο μεταφοράς».

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,523ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
655ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα