Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Συμμετοχή στις εκδηλώσεις “ΕΤΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ”

Η ενεργή συμμετοχή των Μινωικών Γραμμών σε πολλές και ποικίλες χορηγικές δράσεις/εκδηλώσεις που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης, αποτελούσε πάντα τη βασική κατεύθυνση προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, μέσω του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που σχεδιάζει και υλοποιεί κάθε χρόνο. Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, οι Μινωικές Γραμμές συμμετέχουν ενεργά, συνδράμοντας αποτελεσματικά την Περιφέρεια Κρήτης, στην υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του αφιερωματικού “ΕΤΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ”, με απώτερο σκοπό την προώθηση και προβολή  του πολιτισμού και της κουλτούρας της Κρήτης, ανά τους αιώνες.

Η Διοίκηση των Μινωικών Γραμμών στηρίζει τον πολιτισμό και την παιδεία του τόπου, συνεισφέροντας έμπρακτα, ως Υπερήφανος Χορηγός, σε μία σημαντική ενέργεια που φέρνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, τον Κρητικό Πολιτισμό κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας στο νησί.

Επίσης, οι Μινωικές Γραμμές, ως αποκλειστικός χορηγός, συνέβαλαν σημαντικά στην υλοποίηση της μικρού μήκους ταινίας του Συνόλου Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης με τίτλο: «Η ΚΡΗΤΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ», της οποίας η επίσημη προβολή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στο «Τεχνόπολις». Η ταινία έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής και απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού, το οποίο μαγεμένο από υπέροχες εικόνες  και μουσική, ταξίδεψε από την Αναγεννησιακή εποχή μέχρι σήμερα. Το έργο, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Χατζηπαναγιώτη και μουσική επιμέλεια του Μιχάλη Μαρακομιχελάκη – Καλλιτεχνικού Διευθυντή, είναι βασισμένο στο εμβληματικό ποιητικό έργο της Κρητικής Λογοτεχνίας «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» του Βιτσέντζου Κορνάρου. Μεταξύ των συντελεστών της ταινίας είναι: τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Ενηλίκων Τυμπακίου και της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Μαλεβυζίου.

Αφεθείτε στη μαγεία των όμορφων εικόνων και της ατμοσφαιρικής μουσικής της ταινίας μικρού μήκους «Η ΚΡΗΤΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ», ακολουθώντας το link https://www.youtube.com/watch?v=OO8KYl-lC3g

Από το Γραφείο Τύπου

των Μινωικών Γραμμών

27 Ιανουαρίου 2020

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,704ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα