Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Μήνυμα κ. Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την εορτή του Αγίου Νικολάου

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες
Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Πιστοί στις παραδόσεις και αξίες του Έθνους μας τιμούμε σήμερα τον προστάτη μας, τον Άγιο Νικόλαο. H σημερινή μέρα αποτελεί τη μεγαλύτερη εορτή για τη ναυτική Οικογένεια και τους απανταχού θαλασσοπόρους.

Η φετινή εορτή συμπίπτει όμως με μία πρωτοφανή συγκυρία που βιώνουμε, η οποία επιβάλει περιορισμούς και δοκιμάζει καθημερινά την υπομονή, την αντοχή και τα ψυχικά αποθέματα όλων μας.

Ο Άγιος Νικόλαος δεν είναι μονάχα προστάτης των ναυτικών. Δίνει το παράδειγμα σε όλους μας με τη στάση ζωής που ακολούθησε, ότι η ίδια η ζωή είναι μια θάλασσα που πρέπει να τη διαπλεύσουμε, όσες φουρτούνες κι αν συναντήσουμε.

Κι αυτό εσείς το αποδεικνύετε εμπράκτως καθημερινά καθώς αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες με επαγγελματισμό, θάρρος, αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα. Μέρα και νύχτα με τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλετε εξασφαλίζετε την επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Η απόδοσή σας, η προσήλωσή σας στο καθήκον, η αγάπη σας για το Λιμενικό Σώμα και την Πατρίδα με γεμίζουν υπερηφάνεια και αισιοδοξία για τα επόμενα βήματα.

Είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε μια περίοδο κρίσης σε πηγή αναγέννησης. Μην ξεχνάτε ότι καθένας από μας αλλά και όλοι μαζί με την υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά μας αποτελούμε παράδειγμα για τους άλλους.

Σας προτρέπω να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, να παραμείνετε αταλάντευτα προσηλωμένοι στο καθήκον ώστε όλοι μαζί θωρακισμένοι από τις δυσκολίες να βγούμε στο τέλος νικητές. Σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα να είστε βέβαιοι πως έχετε την αμέριστη στήριξή μου και είμαι δίπλα σας αρωγός, αναγνωρίζοντας την προσφορά σας.

Εύχομαι ολόψυχα σε εσάς και τις οικογένειές σας Χρόνια Πολλά με υγεία και αισιοδοξία.

Στους Κυβερνήτες και στα πληρώματα των σκαφών μας εύχομαι γαλήνιες θάλασσες και ο Άγιος Νικόλαος να στέκει πάντα φύλακας και προστάτης στην πλώρη σας.

Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος ΚΛΙΑΡΗΣ
Αρχηγός

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,668ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα