Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

«Ναι» από την ATTICA GROUP στα Μεστά αλλά να βάλει πλάτη η τοπική κοινωνία

Θετικά ανταποκρίθηκε ο όμιλος Attica Group στο αίτημα των φορέων της Χίου για δρομολόγηση πλοίου μία φορά την εβδομάδα που θα συνδέει τον λιμένα των Μεστών με τον Πειραιά.

Στην εισήγησή του ο επιτελικός διευθυντής Εμπορικού του Ομίλου Διονύσης Θεοδωράτος ανέφερε ότι η εταιρεία κάνει αποδεκτό το αίτημα της Χίου με την προϋπόθεση ότι το δρομολόγιο σε πρώτη φάση θα στηριχθεί από την τοπική κοινωνία ώστε να είναι βιώσιμο και το καλοκαίρι και τον χειμώνα.

Προέτρεψε μάλιστα Δήμο και Περιφέρεια να κάνουν όλες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια του οδικού δικτύου που συνδέει την πόλη της Χίου με τα Μεστά, με σκοπό ο επισκέπτης του νησιού να έχει μία θετική πρώτη άποψη μόλις αποβιβαστεί από το πλοίο.

Δεν λειτουργούμε μονοπωλιακά

Ο κ. Θεοδωράτος, δεν απέφυγε να σχολιάσει και τα όσα ακούστηκαν από τους φορείς της Χίου περί μονοπωλιακής αντιμετώπισης των νησιωτών του Βορείου Αιγαίου από τον όμιλο λέγοντας:

«Ο εμπορικός μας σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο μετά τη συγχώνευση. Η επιτροπή ανταγωνισμού επέβαλε μία σκληρή αλλά δίκαιη απόφαση η οποία προβλέπει ότι δεν θα μειωθούν τα δρομολόγια προς όλους τους προορισμούς μετά τη συγχώνευση. Έτσι από την πλευρά μας ακολουθούμε κατά γράμμα αυτή την απόφαση. Είναι γεγονός ότι η επιβατική κίνηση στο Βόρειο Αιγαίο μειώνεται διαρκώς. Παρά τη μείωση εμείς συνεχίζουμε να προσφέρουμε εκπτώσεις σε ειδικά φορτία και πέρα από αυτά που προβλέπει το Υπουργείο Ναυτιλίας. Το αν αυτές οι εκπτώσεις καταλήγουν τελικά στον καταναλωτή δεν είναι δική μας δουλειά, όμως το ξεκαθαρίζω ότι δεν ακολουθούμε μονοπωλιακές τακτικές», κατέληξε.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα