Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Νέες εξελίξεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Τη διεξαγωγή μελέτης από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας αναφορικά με τη ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας ενέκρινε σήμερα (1/11) το Υπουργικό Συμβούλιο, επιβεβαιώνοντας αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε το SigmaLive στις (2/10).

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία, η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα. Νατάσα Πηλείδου είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τη διεξαγωγή μελέτης από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας αναφορικά με τη θαλάσσια σύνδεση, την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Η δυνατότητα σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου με πλοίο θεωρείται κάτι το ιδιαίτερα θετικό τόσο όσον αφορά άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως αεροφοβία, αλλά και για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Κύπρου.

Επομένως, θα γίνει μελέτη με στόχο να εξευρεθεί το χρηματοδοτικό κενό που πιθανόν να δημιουργείται με μια τέτοια σύνδεση, ώστε να εξεταστεί εκ νέου από το Υπουργικό Συμβούλιο και να υποβληθεί επίσημο αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη σχετική χρηματοδότηση».

Ερωτηθείσα πότε θα υπάρξει σχετικό αποτέλεσμα, η κα Πηλείδου είπε ότι πρόκειται περί μακράς διαδικασίας αφού θα πρέπει να μελετηθεί το θέμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΙΓΜΑ σε σχετικό δημοσίευμα στις 2 Οκτωβρίου σημείωνε ότι: “Οι αρμόδιοι δεν το βάζουν κάτω γύρω από το όλο ζήτημα και επιχειρούν να καταρτίσουν εκ νέου πρόταση για χρηματοδότηση, την οποία και θα διαβιβάσουν στην ευρωπαϊκή επιτροπή”.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα