Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Νέο δρομολόγιο στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Σύρου

Για το νέο δρομολόγιο, το οποίο μόλις σήμερα, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και αφορά στη Σύρου, ενημερώνει με επιστολή του προς τα μέλη του το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Σε συνέχεια της από 28/11/18 επιστολής μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ένα από τα βασικά αιτήματα για την καλύτερη ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Σύρου, που μας απασχολούσε όλους καιρό τώρα, μετά από τις συνεχείς προσπάθειες και τις δύσκολες διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών ικανοποιήθηκε σήμερα μετά από την συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στη Χίο.

Ένα νέο ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό της εταιρείας Golden Fast Ferries, το Golden Express, πρόκειται να αναλάβει την καθημερινή διασύνδεση της Σύρου με το λιμάνι της Ραφήνας και με συγκεκριμένα νησιά των Κυκλάδων.

Πιο συγκεκριμένα και για τις περιόδους 23/5-9/6/2019 και 9/9-6/10/2019 το πλοίο θα αναχωρεί το απόγευμα από Ραφήνα για Σύρο-Μύκονο-Νάξο-Πάρο με επιστροφή (έπειτα από διανυκτέρευση στην Πάρο). Στο δρομολόγιο αυτό θα προστεθούν κατά το διάστημα 10/6-8/9/2019 και τα λιμάνια του Κουφονησίου και της Αμοργού (Κατάπολα).

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας επισυνάπτουμε και αναλυτικό πίνακα με τα πλήρη δρομολόγια και τις ακριβείς αναχωρήσεις. Ο πίνακας δρομολογίων αφορά το διάστημα 10/6-8/9/2019, ενώ όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, κατά τις περιόδους 23/5-9/6/2019 και 9/9-6/10/2019 το πλοίο δεν θα περνά από το Κουφονήσι και την Αμοργό (Κατάπολα).

Όπως φαίνεται και από τον παραπάνω πίνακα, με την δρομολόγηση του πλοίου αυτού επιτυγχάνεται:

• Καθημερινή σύνδεση της Σύρου με τη Ραφήνα με ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό, με πρωινή αναχώρηση από τη Σύρο και απογευματινή από Ραφήνα, διάρκειας 2 ωρών. Αυτό, εκτός των άλλων, συνεπάγεται και την ευκολότερη πρόσβαση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

• Καθημερινή σύνδεση της Σύρου με Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Κουφονήσι και Αμοργό παρέχοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες που προέρχονται από αυτά τα νησιά (μόνιμους κατοίκους ή/και επισκέπτες) για αυθημερόν μετάβαση προς και από τη Σύρο.

• Καθημερινή σύνδεση της Σύρου με το διεθνές αεροδρόμιο της Μυκόνου και το αεροδρόμιο της Πάρου.

Επίσης, έως ότου μπει σε λειτουργία το δρομολόγιο αυτό, αναμένεται να υπάρξει σύνδεση της Σύρου με συμβατικό πλοίο κάθε Σάββατο απόγευμα με τη Ραφήνα μέσω Άνδρου, Τήνου και Μυκόνου.

Σας υπενθυμίζουμε ακόμη ότι αναμένεται να πραγματοποιηθεί και το ήδη εγκεκριμένο δρομολόγιο του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού Power Jet της Sea Jet με καθημερινή πρωινή αναχώρηση από Πειραιά για Σύρο-Μύκονο-Νάξο-Σαντορίνη με επιστροφή.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τη σύνδεση της Σύρου με πλοία άλλων εταιρειών που εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Κρήτη-Κυκλάδες-Ραφήνα και πιο συγκεκριμένα διεκδικούμε δύο προσεγγίσεις από και προς τη Σύρο των συμβατικών πλοίων SUPER FERRY της GOLDEN STAR ενώ μετά το σημερινό Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών άνοιξε ο δρόμος ώστε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με μεγαλύτερη ελπίδα επιτυχίας για τη σύνδεση της Σύρου μία φορά την εβδομάδα με το ταχύπλοο SANTORINI PALACE των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΩΝ.

Τέλος, μόλις ανακοινωθεί ότι μπορεί να ξεκινήσει η έκδοση εισιτηρίων για τις γραμμές αυτές, θα σας ενημερώσουμε άμεσα ώστε οι αρμόδιοι φορείς αλλά και ο καθένας από εσάς προσωπικά να στηρίξετε αυτά τα δρομολόγια με στόχο να ισχυροποιηθεί το λιμάνι της Σύρου και να παραμείνει μόνιμα στον ακτοπλοϊκό χάρτη.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,031ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
642ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα