Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Νεώριο: Απάντηση του Προέδρου και Δ.Σ. κ. Ν. Ταβουλάρη στις καταγγελίες μελών του Δ.Σ.

Καμία παράνομη πράξη δεν έχει τελεστεί και οι ταλαιπωρίες της Εταιρείας, του Προσωπικού της και των Μετόχων της οφείλονται στη γενική Κρίση που πέρασε η Χώρα και ο ναυπηγικός κλάδος της την παρελθούσα δεκαετία, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Νεώριον, κ. Ν. Ταβουλάρης, απαντώντας στην επιστολή των δυο μελών του ΔΣ, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες που του απηύθυνα “ανυπόστατες”

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Νεώριον αναφέρονται τα εξής:

“Με αφορμή επιστολή που δόθηκε σε δημοσιότητα στις 05.05.2020 από 2 Μέλη του Δ.Σ της ΝΒΕΕ Α.Ε. κ.κ. Ι. Στεφάνου και Γ. Στεφάνου με ανυπόστατες  κατηγορίες σε βάρος του Προέδρου και Δ. Συμβούλου της ΝΒΕΕ Α.Ε και της εισηγμένης ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Μητρικής), για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού αναφέρονται τα ακόλουθα:

Οι ανωτέρω εταιρείες, τόσο η Μητρική, όσο και η θυγατρική βρίσκονται σε  συζητήσεις με αλλοδαπή εταιρεία για την εξυγίανση της δεύτερης ΝΒΕΕ Α.Ε. Για τις συζητήσεις αυτές ισχύουν συμφωνίες εμπιστευτικότητας.

Είναι προφανές ότι οι κ.κ. Ι. και Γ. Στεφάνου αντιλαμβάνονται διαφορετικά την κατεύθυνση που λαμβάνουν από ημέρα σε ημέρα οι  συζητήσεις για το θέμα της εξυγίανσης. Είχαν και έχουν το δικαίωμα να έχουν διαφορετική άποψη ως προς τη γραμμή που ακολουθούν τόσο η Μητρική εταιρεία όσο και η θυγατρική ΝΒΕΕ ΑΕ. Και θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγκλιση των ΔΣ. Αντ’ αυτού ειδοποίησαν εγγράφως και με συκοφαντίες την εταιρεία κυριολεκτικά την ίδια στιγμή που έδωσαν στη δημοσιότητα την προαναφερθείσα επιστολή.

Σε ότι αφορά τα πραγματικά αίτια της κρίσης στην οποία αναμφισβήτητα βρίσκεται η Εταιρεία διαβεβαιώνω προσωπικά και υπεύθυνα ότι καμία παράνομη πράξη δεν έχει τελεστεί και οι ταλαιπωρίες της Εταιρείας, του Προσωπικού της και των Μετόχων της οφείλονται στη γενική Κρίση που πέρασε η Χώρα και ο ναυπηγικός κλάδος της την παρελθούσα δεκαετία και μάλιστα σε μία εποχή γενικότερης δημοσιονομικής Κρίσης. Δυστυχώς η επέλαση του κορωνοϊού έκανε δυσκολότερη την κατάσταση για όλες τις επιχειρήσεις της Χώρας.

Στη δεκαετία που πέρασε με τεράστιες προσπάθειες κρατήσαμε σε λειτουργία και τα δύο ναυπηγεία, θυγατρικές της εισηγμένης Μητρικής, Ελευσίνα και Νεώριο.

Θα ήθελα να ενημερώσω τον μεγάλο αριθμό Μετόχων μας ότι τόσο η Μητρική όσο και οι θυγατρικές της Εταιρείες δεν ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα και παράνομες πράξεις. Διαβεβαιώνουμε ότι υποστηρίζουμε την επιβίωση και εξυγίανση της Εταιρείας.”

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

40,801ΥποστηρικτέςΚάντε Like
670ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
638ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα