Ιδιαίτερα ζεστό θα είναι το τριήμερο Παρασκευή 09/08 – Κυριακή 11/08 στο σύνολο σχεδόν της χώρας. Το Σάββατο 10/08 η θερμοκρασία θα φτάσει και κατά τόπους θα ξεπεράσει  τους 40 βαθμούς στα κεντρικά, βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτίμηση της μέγιστης θερμοκρασίας (σε βαθμούς Κελσίου) σε επιλεγμένες πόλεις της χώρας.

Το μελτέμι που θα πνέει θα μειώνει το αίσθημα δυσφορίας που θα προκαλείται από τις υψηλές θερμοκρασίες  σε πολλές περιοχές του Αιγαίου καθώς και σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και Πελοποννήσου.

Η απουσία φαινομένων κατά το προσεχές διάστημα  θα ενισχύσει την ξηρασία, η οποία σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους βόρειους ανέμους που θα πνέουν σε αρκετές περιοχές της χώρας και τους ανατολικούς-βορειοανατολικούς ανέμους που θα επικρατήσουν στη Δυτική Ελλάδα, θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Μιας και πολλοί θα αναζητήσουμε ανακούφιση από τη ζέστη στις παραλίες, προτείνουμε να συμβουλεύεστε το χάρτη μας που παρουσιάζει τις συνθήκες κολύμβησης σε εαυτές, πριν κάνετε την επιλογή σας. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι συνθήκες κολύμβησης το μεσημέρι της Παρασκευής 09/08.