Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Νομοσχέδιο με αλλαγές σε ακτοπλοΐα προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας

Στο τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που αναμένεται να περιλαμβάνει αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας, ρυθμίσεις που αφορούν το Λιμενικό Σώμα κ.α. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση αρχές Φεβρουαρίου και να εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή προς τα τέλη του ίδιου μήνα.

Πηγές του υπουργείου σημειώνουν ότι με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν μετά από αποφάσεις ο κ. Πλακιωτάκης σχετικά με ακτοπλοϊκά δρομολόγια διαπιστώθηκε ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο της ακτοπλοίας που προσδιορίζεται από τον Ν.2932/01 αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, ενώ εμπεριέχει πολλές γκρίζες ζώνες που απαιτείται να διευκρινιστούν άμεσα.

Για τον λόγο αυτό ο υπουργός, αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία για την ρύθμιση σειράς θεμάτων που άπτονται του πλαισίου λειτουργίας της ακτοπλοΐας.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνουν, ο κ. Πλακιωτάκης καλεί την αρμόδια διεύθυνση θαλασσίων συγκοινωνιών του υπουργείου να επαναφέρει τον Κανονισμό Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), βελτιώνοντας τον όπου απαιτείται ώστε να μπουν κανόνες στην λειτουργία του.

Στόχος του κ. Πλακιωτάκη, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, είναι να μπουν ξεκάθαροι κανόνες, κοινοί για όλους, στην Ελληνική ακτοπλοΐα, έτσι ώστε σε συνδυασμό με έναν σύγχρονο κανονισμό λειτουργίας του ΣΑΣ να μην επιτρέπουν την δημιουργία μιας ακτοπλοίας πολλών ταχυτήτων.

Ο κ. Πλακιωτάκης έχει ήδη ζητήσει από την Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών την καταγραφή των ανοικτών ζητημάτων, καθώς και την καταγραφή των νομοθετικών πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν ώστε άμεσα να προωθηθούν οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,520ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
655ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα