Την Κυριακή 23 Απριλίου 2023, όμβροι, βροχές και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτη και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και στην Βόρεια Ελλάδα, και θα είναι εντονότερα στα ορεινά. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη χαλαζόπτωση. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 22, στη Θεσσαλία από 8 έως 24 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 22-24 βαθμούς, στα Επτάνησα από 9 έως 23 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ, και στα νοτιότερα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων με εντάσεις 2-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23-24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.