Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ο κλάδος της κρουαζιέρας τιμά τους ναυτικούς σε όλο τον κόσμο

Αθήνα, 25 Ιουνίου 2021Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), η ηγετική φωνή του κλάδου της κρουαζιέρας παγκοσμίως, τιμά σήμερα μαζί με τη διεθνή κοινότητα την Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού (International Day of the Seafarer).

Η Ημέρα που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Ιουνίου, έχει φέτος ως μήνυμα ένα «Δίκαιο Μέλλον για τους Ναυτικούς», έναν κεντρικό σκοπό που τα μέλη της CLIA έχουν εδώ και καιρό αγκαλιάσει και έχουν δεσμευτεί να υλοποιήσουν.

Για έναν κλάδο όπως αυτός της κρουαζιέρας, που απασχολεί ένα πραγματικά παγκόσμιο εργατικό δυναμικό, τα πληρώματα αποτελούν τα θεμέλια του κλάδου αλλά και κάθε αξέχαστης εμπειρίας διακοπών κρουαζιέρας. Ως εκπαιδευμένοι και αφοσιωμένοι επαγγελματίες, τα μέλη των πληρωμάτων κρουαζιερόπλοιων εργάζονται σκληρά για την εφαρμογή των ενισχυμένων πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας, τα οποία προστατεύουν την ευημερία των ταξιδιωτών αλλά και των προορισμών που επισκεπτόμαστε.

«Η Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού έχει ιδιαίτερη σημασία για τον κλάδο της κρουαζιέρας φέτος. Μετά από 15 δύσκολους και απαιτητικούς μήνες, η ελπίδα βρίσκεται ξανά στον ορίζοντα για πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους που ζουν από τον τουρισμό κρουαζιέρας, ανάμεσά τους και περισσότεροι από 200.000 ναυτικοί», δήλωσε η Kelly Craighead, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της CLIA, και πρόσθεσε: «Εκ μέρους της κοινότητας κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο, είναι τιμή μας να αναγνωρίζουμε την προσφορά των σκληρά εργαζόμενων ανδρών και γυναικών που είναι η καρδιά και η ψυχή κάθε θαλάσσιου ταξιδιού και εργάζονται τόσο στα παρασκήνια όσο και στην πρώτη γραμμή, για την δημόσια υγεία και ασφάλεια. Η κοινότητά μας είναι ευγνώμων προς τους ναυτικούς, που καθιστούν δυνατό για τον κλάδο μας να προσφέρει και πάλι στους ταξιδιώτες έναν από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσουν τον κόσμο».

Τα κρουαζιερόπλοια σηκώνουν και πάλι άγκυρες για να προσφέρουν στο ταξιδιωτικό κοινό υψηλού επιπέδου προστασία έναντι της COVID-19 –ένα επίτευγμα το οποίο δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τους ναυτικούς που βοηθούν στην υλοποίηση και την τήρηση των ισχυρών πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας του κλάδου. Καθώς οι εταιρείες κρουαζιέρας συνεχίζουν να εργάζονται για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους σε όλο τον κόσμο, έρευνα της CLIA δείχνει ότι η ζήτηση για κρουαζιέρες παραμένει ισχυρή, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άριστη εξυπηρέτηση που προσφέρουν τα μέλη των πληρωμάτων κρουαζιερόπλοιων σε όλο τον κόσμο.

Μερικά στοιχεία για τους ναυτικούς του κλάδου της κρουαζιέρας

  • Πριν από την πανδημία, οι εταιρείες μέλη της CLIA απασχολούσαν περισσότερους από 200.000 ναυτικούς που προέρχονταν από περισσότερες από 100 χώρες.

  • Ενόψει του κλεισίματος των συνόρων και των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν, οι εταιρείες κρουαζιέρας κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να επαναπατρίσουν τα μέλη των πληρωμάτων μετά την αναστολή των δρομολογίων κρουαζιέρας εξαιτίας της πανδημίας το 2020 –συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των δικών τους πλοίων για τη μεταφορά των πληρωμάτων στα σπίτια τους.

  • Οι εταιρείες κρουαζιέρας επενδύουν συστηματικά στην προσέλκυση του καλύτερου ανθρώπινου δυναμικού, προσφέροντας ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πακέτο μισθών και προνομίων, καθώς και εκπαίδευση για τα μέλη των πληρωμάτων ώστε να εκτελούν τη δουλειά τους με επιδεξιότητα και να εξελίσσεται ικανοποιητικά η καριέρα τους.

  • Οι εταιρείες κρουαζιέρας ανταγωνίζονται στην αναζήτηση ταλαντούχων μελών πληρωμάτων, προσφέροντας προσαρμοσμένους και ανταγωνιστικούς όρους, σύμφωνα με τις αυστηρές απαιτήσεις της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας (MLC). Για κάθε θέση εργασίας που ανοίγει στα πληρώματα πλοίων, οι εταιρείες κρουαζιέρας μπορεί να δεχτούν έως και 100 αιτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το www.cruising.org.

-//-

Σχετικά με τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA)Ένας κλάδος, Μια Φωνή

Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) συνιστά τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εμπορική ένωση κρουαζιερόπλοιων, παρέχοντας μια ενιαία φωνή και έναν κορυφαίο θεσμικό φορέα για την παγκόσμια κοινότητα της κρουαζιέρας. Η Ένωση διαθέτει 15 γραφεία παγκοσμίως με εκπροσώπους στην Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία, και είναι αφοσιωμένη στην ανάδειξη της ταξιδιωτικής εμπειρίας με κρουαζιερόπλοιο, υποστηρίζοντας πολιτικές και πρακτικές που προωθούν ένα ασφαλές, υγιές και βιώσιμο περιβάλλον στα κρουαζιερόπλοια. Η Κοινότητα της CLIA περιλαμβάνει τις κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας σε ωκεανούς, ποταμούς και ειδικούς προορισμούς, μια εξαιρετικά εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη κοινότητα ταξιδιωτικών πρακτόρων, προμηθευτές και συνεργάτες της κρουαζιέρας από τους τομείς των λιμένων και προορισμών, της κατασκευής πλοίων, των προμηθειών και επιχειρηματικών υπηρεσιών. Η αποστολή του οργανισμού είναι να αποτελεί τον ενιαίο εκείνο παγκόσμιο οργανισμό που βοηθά τα μέλη του να επιτύχουν, υποστηρίζοντας, εκπαιδεύοντας και προωθώντας τα κοινά συμφέροντα της κοινότητας της κρουαζιέρας. Για πρόσθετες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://cruising.org ή ακολουθήστε τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας στις σελίδες της CLIA στο Facebook, Twitter και LinkedIn.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,702ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα