Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ο.Λ.ΚΕ: Προμήθεια και εγκατάσταση πλωτών προβλητών στο Λιμένα Γαΐου Παξών

Την 21/7/2020 ο Ο.Λ.ΚΕ Α.Ε. υπέγραψε με τον ανάδοχο του έργου σύμβαση ύψους 297.600 € που αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση πλωτών προβλητών στο Λιμένα Γαΐου Παξών στο πλαίσιο του έργου THEMIS-πρόγραμμα συνεργασίας INTERREG.

Το έργο με τίτλο THEMIS (Territorial and maritime network supporting the small cruises development) αφορά την χρηματοδότηση της αναβάθμισης του λιμανιού του Γαΐου για να μπορεί να υποδέχεται κρουαζιερόπλοια μικρής δυναμικότητας.

Η ανάπτυξη της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού αναμένεται ότι θα συμβάλει θετικά τόσο στην άνοδο της τουριστικής κίνησης προς το νησί όσο και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Εκτός από τις πλωτές προβλήτες η χρηματοδότηση αφορά επίσης υποδομές, όπως είναι η δημιουργία νέου επιβατικού σταθμού, η συντήρηση κρηπιδωμάτων, η βελτίωση της ανωδομής και του δικτύου φωτισμού, πλακοστρώσεις κλπ.

Επιπλέον, από την αναβάθμιση του λιμανιού θα υπάρξουν άμεσα οφέλη και για τον τοπικό πληθυσμό, αφού θα μπορούν να απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών σε αυτό.

Η χρηματοδότηση για την προμήθεια εξοπλισμού και εκτέλεση έργων, ανέρχεται στο 1.000.000 €.
Εντός του Αυγούστου ο Ο.Λ.ΚΕ ΑΕ θα δημοπρατήσει την κατασκευή του Νέου Επιβατικού Σταθμού για το Λιμένα του Γαΐου.

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,790ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
664ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα