Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ο.Λ.Π. Α.Ε.: Προσφορά συμβολικού δώρου από την COSCO SHIPPING στο Ναυτικό Μουσείου Χίου

18 Αυγούστου 2021. Το αντίγραφο ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων πρόσφερε η COSCO SHIPPING στο Ναυτικό Μουσείο Χίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Προέδρου της Διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. στο νησί.

O Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang με τον Πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Χίου κ. Κωνσταντίνο Λω

Το δώρο παρέδωσε στο Ναυτικό Μουσείο ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ.Yu Zenggang, σε συνέχεια πρωτοβουλίας, την οποία είχε αναλάβει η πρώην Α.Ε. Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, κα Zhang Qiyue.

Ο Πρόεδρος κ.Yu Zenggang αφού περιηγήθηκε στις αίθουσες του Μουσείου από τον Πρόεδρο κ. Κώστα Λω, απηύθυνε χαιρετισμό όπου επεσήμανε τη σπουδαία ναυτική παράδοση, ιστορία και κληρονομιά της Χίου αλλά και την προφανή μεγάλη συμβολή του νησιού μέχρι και σήμερα στον τομέα της ναυτιλίας στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα και η Κίνα είναι διαχρονικά πρωτοπόρες και γνωρίζουν σε βάθος τα ναυτικά θέματα και για αυτό οφείλουν μαζί να οδηγούν τις εξελίξεις για το μέλλον της ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Καλογεράκης Παύλος, Προέδρος Δ.Σ. δήμου Χίου, ο κ. Κάρμαντζης Σταμάτης Δήμαρχος Χίου και ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang

Τέλος, αναφέρθηκε στις μεγάλες επενδύσεις και την αναβάθμιση του Λιμένα Πειραιώς από την COSCO SHIPPING και την ΟΛΠ Α.Ε. λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «O ΟΛΠ και η COSCO SHIPPING κάνουμε σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια στο Λιμάνι του Πειραιά. Έχουμε αναπτύξει άριστη συνεργασία και στενές σχέσεις με την Ελλάδα, έχουμε ήδη υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις και συνεχίζουμε τη δυναμική μας επενδυτική πορεία, με στόχο ο Λιμένας να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά κέντρα της Ευρώπης και παγκοσμίως. Στο Λιμάνι του Πειραιά παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κρουαζιέρας, ακτοπλοΐας- με το λιμάνι πλέον να βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη στη διακίνηση επιβατών και εξυπηρέτησης φορτίων».

Η ΟΛΠ Α.Ε. είναι μια Εταιρεία που φιλοξενεί μια σύνθετη, πολύπλοκη και μοναδική ποικιλία λιμενικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων είναι η κρουαζιέρα, η ακτοπλοΐα, η εξυπηρέτηση όλων των τύπων φορτίων, οι επισκευές πλοίων και η ζώνη ελεύθερων τελωνειακών ελέγχων τύπου Ι. Βασικός μέτοχος της ΟΛΠ Α.Ε. με 51%, είναι από τον Αύγουστο του 2016, η COSCO SHIPPING, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,786ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα