Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ο.Λ.ΠΑ.: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συντονισμένη επιχείρηση για την υποδοχή 107 επαναπατρισθέντων από την Ιταλία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία αργά χθες βράδυ η συντονισμένη επιχείρηση του Οργανισμού Λιμένα Πατρών Α.Ε., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδας για την υποδοχή 107 επαναπατρισθέντων από την Ιταλία.

Στην επιτυχημένη επιχείρηση επαναπατρισμού συνέβαλαν οι: Ιωάννης Πετρούτσος (Υποστράτηγος, Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων), Νικόλαος Ματούλας (Αντιπλοίαρχος, Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρας), Νικόλαος Ρουμελιώτης (Αρχιπύραρχος, Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας),   Γιώργος Κολοκοτσάς (Επιπυραγός, Διοικητής 6ης ΕΜΑΚ), Γιώργος Μιχαλόπουλος (Ταξίαρχος, Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας).

Η συνεργασία του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου και της Ελληνικής Αστυνομίας με το προσωπικό ασφαλείας του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ και την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρουσία του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, ήταν άψογη.

Εφαρμόστηκαν στην επιχείρηση όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και ακολουθήθηκε πιστά το επιχειρησιακό σχέδιο που είχε εκπονηθεί και συμφωνηθεί από τις αρχές και τους φορείς, οι οποίοι ανέλαβαν την υλοποίησή του.

Η μεταφορά των ταξιδιωτών που δεν διέθεταν δικά τους μέσα έγινε με λεωφορεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία συνοδεύονταν από περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. μέχρι τον τελικό προορισμό τους. Τα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά των επαναπατρισθέντων, απολυμάνθηκαν από πιστοποιημένο συνεργείο με μέριμνα του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ. Επίσης, ο Οργανισμός προμήθευσε με μάσκες και γάντια τους Έλληνες ταξιδιώτες.

Η συνεργασία των ταξιδιωτών με τις αρχές ήταν άψογη, όπως ήταν και η παρουσία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που κάλυψαν την επιχείρηση στο Λιμάνι της Πάτρας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ, Παναγιώτης Τσώνης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους για την υποδειγματική συνεργασία που επέδειξαν στην επιχείρηση επαναπατρισμού των 107 συμπατριωτών μας και τόνισε ότι προστίθεται στην εμπειρία των αρχών για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων, όπως αυτή που διαχειρίστηκαν χθες βράδυ.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,528ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
655ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα