Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ο.Λ.Β.: Στέγαστρο για την εξυπηρέτηση ταξιδιωτών στον επιβατικό λιμένα

Με αφορμή παράπονα και διαμαρτυρίες επιβατών, κατά την αναμονή τους στο χώρο του επιβατικού λιμένα κατά τη διάρκεια ελέγχου από τις λιμενικές Αρχές, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, αναφέρει ότι:

Όπως γνωρίζετε η ελληνική κυβέρνηση, έχει εξαγγείλει σειρά μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του Covid19.

Όσον αφορά σε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν προς νησιωτικούς προορισμούς, οι κατά τόπους λιμενικές Αρχές, οφείλουν να ελέγχουν σε κάθε λιμάνι, κάθε επιβάτη, τα έγγραφα τα οποία θα πρέπει να επιδεικνύει, προκειμένου να του επιτραπεί να ταξιδέψει.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, διαθέτει δύο αίθουσες – χώρους αναμονής των επιβατών, που λειτουργούν στα δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εντός του επιβατικού λιμένα. Μάλιστα στους όρους των σχετικών παραχωρήσεων που έχουν υπογραφεί, προβλέπεται η σχετική εξυπηρέτηση των επιβατών που θέλουν να ταξιδέψουν από το λιμάνι του Βόλου.

Μέχρι και το 2019 (προ πανδημίας), οπότε από το λιμάνι του Βόλου, διακινούνταν πολύ μεγαλύτερος αριθμός επιβατών, δεν είχε δημιουργηθεί πρόβλημα, με επιβάτες στους χώρους αναμονής που λειτουργούν.

Ωστόσο, φέτος το καλοκαίρι, λόγω των υγειονομικών συνθηκών και των χρονοβόρων ελεγκτικών διαδικασιών που καλούνται να υποβάλλονται οι ταξιδιώτες, δημιουργείται ταλαιπωρία.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, ενεργώντας άμεσα από την στιγμή που ανέκυψε το θέμα αυτό, εξέτασε και διερεύνησε εναλλακτικούς τρόπους (προσωρινή κατασκευή σκίαστρο κ.α.) και προκρίνει τη λύση της προμήθειας προσωρινού λυόμενου μεταλλικού στεγάστρου με επικάλυψη διάτρητου πανιού σκίασης, το οποίο θα τοποθετηθεί στη νότια όψη του κτιρίου του κεντρικού Λιμεναρχείου με ταυτόχρονη προσωρινή κατάργηση των διαγραμμισμένων θέσεων στάθμευσης.

Η τοποθέτηση του στεγάστρου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021 και η απομάκρυνσή του και η αποθήκευση του στις αποθήκες της ΟΛΒ για μελλοντική του χρήση, θα γίνει με το πέρας της θερινής περιόδου.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,789ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα