Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ο ΟΛΠ ΑΕ υποδέχτηκε το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο SKY PRINCESS

Ένα ακόμη νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, το “SKY PRINCESS, υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. και παρέδωσαν στον πλοίαρχο Cpt. Heikki Laakkonen τιμητική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου.

Το “SKY PRINCESS, έχει μήκος 330 μ., ζυγίζει 143.000 τόνους, χωρητικότητα 3.660 επιβατών, είναι το νεώτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου (Οκτώβριος 2019) και διαθέτει ότι πιο σύγχρονο και καινοτόμο υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας και διασκέδασης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εννιαμήνου 2019 ο τομέας κρουαζιέρας για το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασε αύξηση περίπου 14,6% σε σχέση με το 2018, ενώ άνοδο 18,2% σημείωσε το homeporting (αφίξεις-αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά) που έχει και τα μεγαλύτερα οφέλη για την εθνική οικονομία. Επισημαίνεται ότι και από τις προκρατήσεις για το 2020 και το 2021 η θετική τάση συνεχίζεται για το λιμάνι του Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα (Ιούλιος 2019) το λιμάνι του Πειραιά απέσπασε τη διάκριση του καλύτερου λιμένος κρουαζιέρας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από τα βραβεία Mare Nostrum Awards (Medcruise).

Από αριστερά προς τα δεξιά

Ο κ. Ευσταθίου Γιάννης -Inchcape Shipping Services, ο πλοίαρχος Cpt. Heikki Laakkonen, ο κ. Jeffrey Matthew Cohen – Manager Port Operations της Holland America Group, η κα Ρήγα Θεοδώρα- Manager Στρατηγικού Σχεδιασμού & Μάρκετινγκ ΟΛΠ Α.Ε., ο κ. Μακριαλέας Χρήστος – Γεν. Διευθυντής Inchcape Shipping Services, ο κ. Αγραπίδης Δημήτρης – Deputy Manager Τμ. Κρουαζιέρας & Ακτοπλοΐας ΟΛΠ Α.Ε. και ο κ. Καλούδης Αντώνης από την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,680ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα