Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οι Έλληνες ναυτικοί αρωγοί στην επιχείρηση διάσωσης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές – Ευχαριστήρια ανακοίνωση SEAJETS

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2018.

Η ελληνική ακτοπλοΐα ανταποκρίθηκε ενεργά και ουσιαστικά, συμμετέχοντας στην επιχείρηση διάσωσης των ανθρώπων που βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή του οικισμού Μάτι, Κόκκινο Λιμανάκι και της Ραφήνας.

Η SEAJETS από την πλευρά της, συγχαίρει όλα τα μέλη των πληρωμάτων όλων των πλοίων που επιχειρούσαν μέχρι τις πρωινές ώρες στην περιοχή (μεταξύ των οποίων και το παραπλέον Ε/Γ Ο/Γ Άνδρος Fast Ferry), τους κατοίκους, τους ψαράδες, καθώς και τους εθελοντές που με δικά τους πλωτά μέσα συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης. Ιδιαίτερα συγχαίρει τα μέλη του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου «TERA JET»: Βουτσελάκο Ιωάννη (Πλοίαρχο), Κούτρα Νικόλαο (Α’ Μηχανικό), Καταγά Κωνσταντίνο (Ύπαρχο) και Μωραΐτη Δήμο (Ναύτη). Ευχαριστεί επίσης τα μέλη του πληρώματος των πλοίων Superferry και Superunner.

Οι ναυτικοί της SEAJETS, αλλά και των άλλων δύο πλοίων της Golden Star Ferries, επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης, επαγγελματικής κατάρτισης, αλτρουισμού και θάρρους. Με τα τρία σκάφη διάσωσης (Fast Rescue boat) και αλλεπάλληλες προσπάθειες, παρά τις επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες, πυκνού καπνού, υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών έως θυελλωδών άνεμων, περισυνέλλεξαν τις βραδινές ώρες της 23/7/2018 από τα αβαθή νερά της περιοχής, πάνω από 700 ημεδαπούς και αλλοδαπούς, διασώζοντάς τους από το πύρινο μέτωπο και την καταστροφική μανία της φωτιάς και μεταφέροντας τους με ασφάλεια σε παραπλέοντα μεγάλα πλοία.

H εταιρεία συγχαίρει επίσης το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας για τη συμμετοχή και το συντονισμό του έργου διάσωσης δια θαλάσσης των κατοίκων του οικισμού Μάτι, Κόκκινο Λιμανάκι, Ραφήνας, Νέας Μάκρης και των γύρω περιοχών, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα, όπως επίσης και το προσωπικό των Eιδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.