Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Οι φάροι της Ελλάδας. Ενα ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στους επιβλητικούς άγρυπνους «φύλακες» της χώρας, μέσα από επτά διαφορετικές ιστορίες

«Οι φάροι της Ελλάδας αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα μνημεία της χώρας μας», είπε ο Αντώνης Μπαρούνας, πρόεδρος της Sony Mobile για την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αφιερώματος «Στους Φάρους της Ελλάδος». Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που εστιάζει στους επιβλητικούς άγρυπνους «φύλακες» της χώρας μας και πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της εταιρείας. «H εμπειρία μας κατά την επίσκεψη σε αρκετές τοποθεσίες φάρων ήταν ιδιαίτερα επιμορφωτική. Αποτελεί πηγή έμπνευσης. Παράλληλα, η φιλοξενία των φαροφυλάκων υπήρξε άκρως συγκινητική», συμπλήρωσε.

Οι φάροι της Ελλάδος αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής ναυτικής παράδοσης και σημείο αναφοράς για τους ναυτιλλομένους. Μοναδικά κτίσματα που στέκονται επιβλητικά σε διάφορα σημεία των ηπειρωτικών και νησιωτικών ακτών της χώρας μας εκπέμποντας φως. Οι φαροφύλακες καθημερινά καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να προσεγγίσουν απόκρημνες περιοχές της χώρας μας. Διανύουν –πολλές φορές περπατώντας- μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στους απομονωμένους φάρους. Σε πολλές περιπτώσεις, υπό άστατες καιρικές συνθήκες, οι φαροφύλακες αναγκάζονται να παραμείνουν και να εργαστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στους φάρους.

Στο καταπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ γίνεται αναφορά στο Ελληνικό φαρικό δίκτυο στο σύνολό του και εστιάζεται κυρίως στους παρακάτω περιοχές με φάρους:

1. ΦΑΡΟΣ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΤΑΙΝΑΡΟ

2. ΦΑΡΟΣ ΣΤΗ ΚΑΚΗ ΚΕΦΑΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

3. ΦΑΡΟΣ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΜΑΛΕΑΣ

4. ΦΑΡΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΔΑΡΙ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΦΑΡΟΣ ΣΤΟ ΚΑΨΑΛΙ ΚΥΘΗΡΩΝ

5. ΦΑΡΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΞΩΝ & ΦΑΡΟΣ ΣΤΗ ΛΑΚΑ ΠΑΞΩΝ

6. ΦΑΡΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΚΡΑΝΑΗ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ

7. ΦΑΡΟΣ ΠΑΠΑΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,692ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα